Foto: Instagram/darwin_n9

Filmska priča fudbalera iz Urugvaja.

Darvin Nunjez je prelaskom iz Benfike u Liverpul napravio veliki, i dugo očekivani iskorak u karijeri, a reprezentativac Urugvaja je na putu ka slavi imao u najmanju ruku trnovit put.

Rođen u Artigasu 1999. godine, Nunjez je fudbalom počeo da se bavi u La Luzu, potom ga je put vodio preko San Migel de Artigasa do prvog velikog kluba u karijeri udaljenog 600 kilometara od rodnog grada, Penjarola iz Montevidea, za čije mlađe kategorije je počeo da igra 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

No, uprkos početnom naletu, usledilo je razočaranje, pošto je uprava ovog kluba nakon samo par meseci odlučila da se rastane sa mladim fudbalerom.

U to vreme Nunjez, ali i njegova čitava porodica, nalazili su se u veoma teškoj situaciji, pošto roditelji nisu zarađivali dovoljno novca da mu uopšte pomognu – otac Bibijano radio na gradilištu, majka Silvija skupljala flaše po ulici – te je Nunjez neretko jeo samo jednom dnevno, i to užinu koju bi klub obezbedio svojim mlađim igračima.

Nije ni na profesionalnom planu sve išlo uvek uzlaznom putanjom – iako je 2013. ispunio san i zaigrao za jednu od najvećih ekipa u istoriji urugvajskog fudbala, sreća je potrajala par meseci pre nego što je usledio povratak u Artigas.

NIje odustao, godinu dana kasnije stigao je ponovo u Montevideo, i ovog puta pokazao dovoljno ne samo da ostane, već i da 2015. bude priključen prvom timu, a potom i debituje 22. novembra, kada je zamenio čuvenog Maksija Rodrigeza u porazu od urugvajskog River Plejta, 2:1. Sve to ipak pratila je loša strana, pošto je dva puta morao na pauzu zbog povrede kolena, ali bi se uvek vraćao bolji – 13. oktobra 2018. je postigao prvi gol, i više se nije osvrtao.

U avgustu 2019. potpisao je za Almeriju, potom je u septembru 2020. stigao u Benfiku, a 13. juna 2022. godine, nakon što je pokorio portugalsku Primeiru sa 26 golova na 28 utakmica, odjeknula je bomba – Nunjez je parafirao šestogodišnji ugovor sa Liverpulom, a Benfika dobila 75 miliona odmah, uz još 25 miliona koji su uslovljeni njegovim učinkom.

I to samo šest godina nakon što je izgledalo da je pred njim veoma tmurna budućnost puna neizvesnosti, a sve zavisilo od njegovih roditelja.

BONUS VIDEO Stojković posle remija sa Slovenijom: Savršeno prvo poluvreme, pa pad od pet minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram