Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bolna i prerana eliminacija Partizana iz Evrope od Šarlroe, nesumnjivo će se odraziti na igrački kadar crno-belih u nastavku sezone. Jednostavno, novac je neophodan da bi klub mogao da funkcioniše, a pošto ga neće biti iz kase UEFA, jedini način da se zaradi je prodaja!

Belgijanci su ispali „preveliki zalogaj“ za vicešampiona Srbije, koji je u svoje redove vratio iskusnog trenera Aleksandra Stanojevića, s namerom da s aktuelnim timom napravi čudo i nekako ga dovuče do glavnog cilja – Lige Evrope.

Ipak, za tako nešto potreban je „čarobni štapić“, a jasno je da ga Stanojević nema. Upustio se u bitku s onim što je nasledio od prethodnika Sava Miloševića i udario na lidera belgijskog šampionata – Šarlroa.

PROČITAJTE JOŠ

Nije uspeo taj pokušaj, zaustavio ih je Rezej evrogolom iz slobodnog udarca u produžetku. I upravo će taj detalj biti preloman za nastavak sezone crno-belih.

Kako je korona ščepala svet, sport, fudbal, jasno je da nema priliva novca od marketinga, prodatih ulaznica, dresova, pa je prodaja fudbalera jedini izvor prihoda.

Pročitajte još: Marka: Jović nije želeo da bude na terenu

Srećom, Partizan ima nekoliko kvalitetnih igrača za koje se interesuju brojni evropski klubovi i vrebaju „iza ćoška“.

To su pre svih Umar Sadik, Partizanova „zlatna koka“, Filip Stevanović, kojeg čak traži i Mančester junajted, kao i Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Humske, plaćeno 1,65 miliona evra.

Sada je, po svemu sudeći, došao trenutak za rastanak s nekim od njih, jer klub mora da gleda kako da izgura sezonu u kojoj je već u dubiozi, prema navodima APR-a, 31 milion evra.

Svi u klubu su realni i svesni da je prodaja neminovnost, to je priznao i trener Stanojević pred meč s Bačkom, koji je Partizan rešio u svoju korist rezultatom 2:1.

Filip Stanisavljević novo je pojačanje Mladosti iz Lučana
Filip Stanisavljević u duelu sa Filipom Stevanovićem; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na pitanje šta je poželeo crno-belom biseru Filipu Stevanoviću za 18. rođendan, šef struke kluba iz Humske je iskreno odgovorio:

„Imali smo slobodan dan, pa nismo bili zajedno da mu čestitam. Voleo bih da Filip ostane ovde do 23. rođendana, jer mu je rano da ide. Ali, takva je situacija da će teško dočekati ovde i sledeći rođendan“, realan je Stanojević.

Pročitajte još: Terzić: Zvezda hoće u Jermeniju, odluka u utorak 

Svašta se pisalo u prethodnom periodu, čak i to da je Stevanović prodat slavnom Mančester junajtedu za 12 miliona evra. Ipak, s „Old Traforda“ ta vest do danas nije potvrđena, a krilni fudbaler i dalje igra za crno-bele.

Najrealnije je da Humsku u narednim danima napusti Nigerijac Umar Sadik, najbolji fudbaler Partizana prethodne sezone.

Prema pisanju „Mozzart sport“, Klub Briž je voljan da plati 7,5 miliona evra za Nigerijca koji sasvim sigurno ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Župiler ligi, koja je po kvalitetu daleko iznad Superlige.

Sadik
Sadik u duelu sa Tomaneom; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Jedno od imena na listi za odlazak, mogao bi da bude i Sejduba Suma koji ima ozbiljnu platu, pa bi njegovim odlaskom klub značajno rasteretio budžet.

Kada su dolasci u pitanju, jasno je da nakon neuspeha na evrosceni nije realno očekivati bombastična pojačanja poput Miloša Jojića. Da su crno-beli prošli Šarlrou i plasirali se u plej-of za Ligu Evrope, kasnije i grupnu fazu takmičenja, onda bi nekadašnji reprezentativac imao šta da traži u Humskoj. Ovako, teško…

Pojačanja o kojima priča Aleksandar Stanojević će po svemu sudeći moći da stignu jedino iz Superlige, a sve u nameri da Partizan pokuša da napadne titulu i prekine dominaciju Crvene zvezde, koja je nanizala tri titule i na dobrom je putu da osvoji i istorijsku četvrtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar