Foto: EPA-EFE/ASH ALLEN

Rafael Varan, čuveni francuski štoper, iznenada je saopštio na društvenim mrežama da je završio profesionalnu fudbalsku karijeru i to u 31. godini.

Iako se očekivalo da će Varan igrati još nekoliko sezona, pošto je ovog leta potpisao ugovor sa Komom, zbog nove povrede sve je morao da prekine.

Varan je odigrao samo jedan meč za italijanski klub pre nego što je doživeo novu povredu kolena.

PROČITAJTE JOŠ

Francuz je osvojio gotovo sve što se može osvojiti u fudbalu i jedini trofej koji mu fali u kolekciji jeste pehar Evropskog prvenstva.

Sa Realom je dominirao u Evropi i Ligi šampiona dugi niz godina, bio je tihi heroj Madriđana, dok je 2018. bio prvak sveta sa Francuskom.

„Potrebna je ogromna doza hrabrosti da se slušaju srce i instinkt. Želje i potrebe su različite stvari. Padao sam i ustajao hiljadu puta, ali ovaj put je vreme da stanem… Voleo sam da se borim za sebe, za svoje klubove, svoju zemlju, saigrače i navijače svakog kluba u kom sam igrao… Igrati na najvišem nivou je uzbudljivo iskustvo. Testira svaki nivo vašeg tela i vašeg uma. Emocije koje doživljavate nemoguće je naći bilo gde drugo. Kao sportisti nikada ne prihvatamo neuspeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće. Ne kajem se i ne bih ništa menjao. Osvojio sam više nego što sam mogao da sanjam, ali pored priznanja i trofeja ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, uvek držao svojih principa i bio pošten“, rekao je Varan.

Varan je karijeru započeo u francuskom Lansu koji je napustio tokom leta 2011. godine kada je otišao u Real iz Madrida.

Oprobao se i u Premijer ligi pošto je 2021. godine obukao dres Mančester junajteda koji je napustio ovog leta.

BONUS VIDEO Sferopulos na utakmici Zvezda – Benfika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar