Radaković smršao 50 kilograma: Ovo preživi jedan u milion, izvadili mi organe

Fudbal 03. dec. 202113:27 > 13:42
Podeli:
Radovan Radaković
Radovan Radaković; Foto: Screenshot Instagram Miljakovac

Borba za život Radovana Radakovića je nastavljena, a sada je proslavljeni golman odlučio i prvi put da se obrati javnosti od kada mu je dijagnostifikovan tumor i započelo lečenje.

PROČITAJTE JOŠ

„Kažu mi da sam jedan u milion koji je ovo preživeo“, rekao je Radaković na početku video snimka.

Invazivno difusni tumor želuca mu je dijagonstifikovan nakon jedne naizgled rutinske karijere, te je odmah morao da prekine trenersku karijeru.

„Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, bio sam se uplašio. Imao sam strah, ali kako vreme otiče i kako se borim sve je to manje i manje.“

Odlazak u Tursku mu je spasao život. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, ali njegova borba nije gotova.

„Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste… Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora.“

Do sada su troškovi lečenja koštali 220.000 evra, a prema bolnici u Turskoj je ostao dugo od 50.000. Pomogli su mu mnogi bivši fudbaleri, a pomoć je i sada i te kako potrebna.

„Lazović je fenomenalan dečko koji je pokrenuo te neke momke iz Partizana. Hvala Bogu oduševili su me pojedini igrači Zvezde.“

FK Miljakovac je umesto Partizana organizovao meč, pa su se legende crno-belih okupile, od Bate Mirkovića do Ljubinka Drulovića i Danka Lazovića.

Humanitarni meč podržao je i Nemanja Vidić, a kroz donacije se nastavlja borba, a Partizan je isprozivao i Rade Bogdanović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Miljakovac (@fkmiljakovac)

Šta se dogodilo?

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog  osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici Koc University u Istanbulu.

04.07.2021. godine je stigao u bolnicu ali umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori.

Obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice stoga smo potrebni svi mi da pomognemo.

Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Radovanu!

 Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001216331-02

 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

BONUS VIDEO Humanitarna utakmica za Radovana Radakovića 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar