Radovan Radaković (desno) Foto: Starsport

Borba za Radovana Radakovića nastavljena je, prikupljena je i uplaćena suma od 24.000 evra, što je obelodanio Mirko Poledica.

PROČITAJTE JOŠ

„Zahvaljujući dobrim ljudima, u minut do 12 je uplaćen deo sredstava za lečenje našeg prijatelja Radovana Radakovića, bivseg golmana FK Partizan i reprezentacije. Partizan nikada nije želeo da pomogne ni sa jednim evrom, osim pojedinaca koji pripadaju klubu“, napisao je Poledica uz fotografiju koja potvrđuje da je turska bolnica dobila uplatu od humanitarne organizacije „Budi human“.

Partizan je samo napravio gest kada su igrači na derbiju nosili majice sa brojem za SMS pomoć i na tome se završilo.

FK Miljakovac je umesto Partizana organizovao meč, pa su se legende crno-belih okupile, od Bate Mirkovića do Ljubinka Drulovića i Danka Lazovića.

Humanitarni meč podržao je i Nemanja Vidić, a kroz donacije se nastavlja borba, a Partizan je isprozivao i Rade Bogdanović.

Šta se dogodilo?

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog  osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici Koc University u Istanbulu.

04.07.2021. godine je stigao u bolnicu ali umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori.

Obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice stoga smo potrebni svi mi da pomognemo.

Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Radovanu!

 Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001216331-02

 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

BONUS VIDEO Nemanja Vidić došao na humanitarni meč za Radakovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar