Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Rade Bogdanović, poznati fudbalski analitičar, nikada se nije libio da iznese svoje iskreno mišljenje o trenutnom stanju u srpskom fudbalu. Ponovo je to uradio i njegovo izlaganje postalo je pravi hit.

Prevashodno je komentarisao 172. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (2:2), da bi se dotakao i Fudbalskog saveza Srbije.

U emisiji „Indirektno“ na televiziji „K1“ koju vode Milan Kalinić i Predrag Popović, Rade Bogdanović je izlaganjem zablistao.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja bi se ubio kad bi radio u fudbalu. Da sad sedim sa njima… U Fudbalskom savezu Srbije nema nijedan čovek koga bi ja pozvao na krsnu slavu. Zamislite vi da dođe Pavlović mali iz Bajerna iz Minhena, da mu Šurbatović bude generalni sekretar i da vodi brigu o njemu u reprezentaciji. A, mali ga pita: ‘Je li šefe, koliko si uzeo premiju za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru’, a ovaj mu kaže: ‘Eto, malo, 350 hiljada, tri puta više nego fudbaleri koji su igrali’. Sad kada bi napravili stablo, ko je šta kome, zet, stric, rođak, brat… Pa, vi bi ste se šokirali. Tako da je struka jako problematična. Ovde su najbolja deca i navijači. Fudbalski funkcioneri, po mom skromnom mišljenju, to je jedna bestidnost i kleptomanstvo. Ne mogu da pričam o njima“, rekao je Rade Bogdanović.

Bogdanović je bivši jugoslovenski i srpski fudbaler. Igrao je na poziciji napadača. Karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru da bi 1992. godine, nakon početka građanskog rata u Bosni i Hercegovini, napustio klub.

Nakon toga igra u Južnoj Koreji i Japanu, pa se vraća u evropski fudbal i nastupa za španski Atletiko Madrid, holandsku Bredu, nemačke klubove Verder Bremen i Arminiju Bilefeld da bi poslednji angažman imao u Al Vahdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Za seniorsku reprezentaciju SR Jugoslavije je odigrao tri utakmice, postigavši pritom dva gola.

BONUS VIDEO Gol Mitroviča protiv Rijada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare