Miloš Ković, vanredni profesor Filozofskog fakulteta. Filozofski fakultet, Istorija i profesori, ko će koga, prilog, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Miloš Ković Foto: Newsmax Adria

Navijači Crvene zvezde su tokom meča sa Midtjilandom (0:1) u jednom trenutku podigli transparent podrške Milošu Koviću, profesoru Filozofskog fakuleta u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači Zvezde su otkrili transparent na kome je kratko pisalo “ Podrška profesoru Milošu Koviću!“.

Ovaj profesor je izazvao veliku pažnju javnosti, pa su se i studenti okupili sa transparentima „Nezavisna komisija za Miloša Kovića“.

Objasnio je profesor da je namera da ga izbace sa posla, a da je raspisan konkurs za mesto vanrednog profesora bez pominjanja njeogvog imena i čak bez dostavljanja njegove dokumentacije Kadrovskoj komisji.

I sam je objasnio situaciju u kojoj se nalazi.

„Sve ostale katedre i odeljenja poslale su za svoje kandidate predloge za izbor određene osobe u određeno zvanje. Samo za mene važe druga pravila. Posebno je sporno što, umesto da bude pokrenuta procedura za moj izbor u više zvanje, redovnog profesora, oni pokreću konkurs za vanrednog, pa bih ja onda, i ako prođem, bio reizabran u zvanje koje već imam ikao ispunjavam uslove za redovnog profesora. Formirali su neprijateljsku komisiju koja treba negativno da se izjasni o meni u referatu, a dekan neće da iskoristi svoje pravo i predloži nezavisnu komisiju“, pojasnio je Ković.

Pojasnio je da će kolege predvođene Nikolom Samardžićem odugovlačiti procedure, a kada istekne šest meseci, a on ne bude izabran, ostaće bez posla. Taj scenario je, kako kaže, i ranije primenjivan na neistomišljenike.

Protiv progona Kovića su se oglasili brojni intelektualci, pa su naučni radnici, umetnici i profesori sa univerziteta potpisali protestno pismo koje je predato rektoru Univerziteta u Beogradu dr Vladanu Đokiću. Među potpisnicima su reditelj Emir Kusturica, akademici Matija Bećković, Časlav Ocić, Danilo Basta, profesori Slobodan Antonić, Slobodan Reljić, Branislav Ristivojević, Časlav Koprivica…

Navijači Zvezde
Navijači Zvezde; Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Midtjilanda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar