Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Midtjilanda sa 1:0 u meču 4. kola Lige Evrope na stadionu "Rajko Mitić" uz dva crvena kartona.

Zvezda je odlično ušla u meč, krenuli su ofanzivno, imali nekoliko solidnih situacija, nisu Mirko Ivanić i Gelor Kanga mogli do gola, ali se činilo da će crveno-beli kontrolisati dešavanja na terenu.

PROČITAJTE JOŠ...

A onda je u 12. minutu golman gostiju ispucao jednu loptu, ona preletela čitavo igralište, a Miloš Degenek srušio Isaksena koji mu je pobegao. Kako je bio poslednji igrač odbrane, pokazan mu je direktan crveni karton, a Zvezda ostala sa igračem manje.

Od tog trenutka gosti su preuzeli inicijativu, kontrolisali dešavanja na terenu, ali nisu uspevali da dođu do prednosti pošto je Milan Borjan bio sjajan i zaustavio pokušaje Isaksena, Evandera, dok je sa druge strane domaći sastav tek povremeno ugrožavao goste.

Uspeli su da sačuvaju igrači Zvezde mrežu u prvih 45 minuta, ali ne i početkom drugog. Naime, nakon faula Gobeljića na samoj ivici kaznenog prostora, desni bek Zvezde je dobio žuti karton, a Evander šansu da donese prednost svom timu. Šutirao je solidno, ali je pitanje da li bi lopta završila u mreži da Kanga nije očajno reagovao i zatresao mrežu crveno-belih.

Mogao je gotovo momentalno da se iskupi, ali je samo par minuta kasnije njegov šut prozujao tik preko prečke. Krenuli su crveno-beli nešto ofanzivnije, ali nisu uspevali da ugroze goste, dok su Danci koristili prostor. No, sve njihove šanse uspeo je da zaustavi Borjan, koji je čuvao nadu da mogu do boda.

Foto: Starsport

Imali su dve šanse igrači Dejana Stankovića u nadoknadi. Prvu nakon centaršuta Gobeljića, kada je Ivanić loptu poslao preko prečke nakon lepog driblinga. Sudije su prvo pokazale da je lopta napustila igralište, zbog čega je Gobeljić ušao u raspravu sa linijskim sudijom i dobio drugi žuti karton. Ipak, Luis Dioni je uspeo da iznudi faul na protivničkoj polovini, Ivanić ubacio loptu u kazneni prostor, a šut Dragovića završio pored stative, tek par milimetara od mreže.

Na kraju, poraz Zvezde 1:0. Ipak, crveno-beli još uvek drže stvari u svojim rukama, pošto se nalaze na drugoj poziciji sa sedam bodova, dva manje od Brage, koja je sa 4:2 slavila protiv Ludogoreca, dva više od današnjeg rivala, i šest od Ludogoreca.

Naredni meč Zvezda će, bez Degeneka i Gobeljića, odigrati protiv Ludogoreca 25. novembra na stadionu „Rajko Mitić“, dok je poslednje kolo zakazano za 9. decembar, u okviru kog Stankovićevi puleni gostuju Bragi.

Crvena zvezda – Midtjiland 0:1

(Kanga 56 autogol)

Stadion: „Rajko Mitić“; Sudija: Tamaš Bognar (Mađarska)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić, Kanga (od 74. Živković), Sanogo, Katai (od 63. Pankov), Ben, Ivanić, Pavkov

Midtjiland: Losi, Paulinjo, Svijačenko, Dajsgard, Dir, Anderson, Nvadike, Čarls (od 66. Kajuste), Sisto, Isaksen, Evander

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kraj

Poraz Zvezde 1:0.

90+5′ Kakva šansa…

Iznudio je DIoni faul, Ivanić centrirao a udarac glavom Dragovića je završio pored gola, i to par milimetara od njega…

90+4 Novo isključenje 

Gobeljić zbog protesta dobio crveni karton.

90+2′ Borjan ponovo maestralan

Sprečio je da gosti dođu do drugog gola nakon sjajne odbrane šuta sa peterca.

86′ Eraković poklonio korner gostima

Zvezdi je potreban gol, ali je umesto lopte u napadu ona pripala gostima, i to posle greške Erakovića, koji je loptu u momentu kada niko nije bio oko njega prosledio u korner.

82′ Stanković sa tri napadača

Posle Živkovića u igru je ušao i Dioni umesto Bena, pa crveno-beli imaju trojicu napadača – Pavkov, Živković i Dioni.

78′ Velika šansa za Zvezdu, Pankov promašio izjednačenje

Centrirao je Ben iz ugla, Pankov odlično skočio, dobro i zahvatio loptu, ali je ona završila preko prečke.

74′ Živković u igri, Kanga izašao 

Sve je nervozniji bio Gabonac pa Stanković nije želeo da rizikuje, izveo ga je iz igre, umesto njega šansu je dobio Živković.

71′ Promašaj Bena

Poput Degeneka u prvom poluvremenu pogrešili su igrači poslednje linije danskog tima, Ben mogao do lopte, izborio se, ali je posustao kada je trebalo da usledi realizacija.

70′ Kanga mogao da se iskupi

Odlično je šutirao sa oko 20 metara, lopta je otišla malo preko gola. Moglo je da bude opasno po mrežu domaćeg tima samo da je bila malo niža…

66′ Prva izmena kod gostiju

Čarlsa je zamenio Kajuste.

63′ Kraj za Kataija

Umesto njega u igru je ušao Pankov.

61′ Novi problem za Zvezdu, povreda Rodića

Ostao je da leži Zvezdin bek, smogao je snage da nastavi susret, ali je evidentno da se nešto teže kreće, pa je pitanje koliko će moći da ostane na terenu.

56′ Gosti vode autogolom Kange

Nakon faula koji je napravio Gobeljić nad Andersonom dosuđen je slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, šutirao je Evander, Kanga pri pokušaju intervencije očajno reagovao, lopta je prevarila Borjana i završila u mreži.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

52′ Šut Kange

Neprecizan šut Gabonca, lopta je završila pored gola.

47′ Velika šansa za goste

Svjačenko je šutirao nakon što je, posle kornera, lopta stigla do njega, ali je sa peterca loptu poslao visoko preko gola.

46′ Počelo drugo poluvreme

Zvezda ima igrača manje od 12. minuta, nakon isključenja Miloša Degeneka.

Kraj prvog poluvremena

Hrabra Zvezda uspela je ne samo da sačuva svoju mrežu, već i da, uprkos igraču manje, spreči da lopta završi u golu.

45′ Četiri kartona za igrače Zvezde

Crveno-beli su za 45 minuta dobili čak četiri kartona. U beležnici su se, pored Degeneka koji je u 12. minutu isključen, našli i Pavkov, Ben i Katai.

41′ Briljantni Borjan

Mogao je Sisto da pita Zvezdinog golmana gde želi da šutira, bio je sam na „penalu“, raspalio, ali je Borjan maestralnom odbranom sprečio da na semaforu stoji 0:1.

Crveni karton za Miloša Degeneka

28′ Nema penala za Zvezdu

Katai je nakon odličnog propuštanja lopte od strane Pavkova uleteo u kazneni prostor, oboren je, ali Mađar nije pokazao ka beloj tački, da bi par trenutaka kasnije podignuta i ofsajd zastava, sa zakašnjenjem.

25′ Zvezda zasad odoleva 

Gosti napadaju, imao je odličnu šansu Evander, ali je Dragović bio odlično postavljen, zakačio loptu, pa je umesto u golu ona završila u korneru.

Foto: Starsport

20′ Posledica isključenja Miloša Degeneka

Nije Stanković napravio izmenu, u zadnju liniju se spustio Sanogo. Takođe, kontrolu igre je preuzeo Midtjiland, pa Danci imaju loptu dosta više u posedu. Zvezdi ne ide u prilog ni teren, pošto je gotovo nemoguće kontrolisati loptu, pa su šanse za kontru svedene na minimum.

15′ Dva šuta Midtjilanda, Dragović spasao crveno-bele

Probali su Isaksen i Paulinjo, izblokirana su obojica od strane Aleksandra Dragovića, da bi Isaksen potom šutnuo, ali je to učinio veoma loše, pa je lopta završila pored gola.

12′ Isključenje za Miloša Degeneka

Jedna duga lopta koju je ispucao Losi prešla je preko odbrane crveno-belih, Degenek zakasnio, oborio Isaksena, a sudija Bognar mu pokazao direktan crveni karton.

Foto: Starsport

3′ Odličan početak Zvezde

Igra se po natopljenom terenu, ali to nije sprečilo crveno-bele da u dva navrata ugroze gol gostiju. Prvo je Ben promašio čitavu loptu koja je ostala ukopana u vodi, da bi potom Ivanić nakon prelepog pasa izašao sam ispred golmana Midtjilanda koji je uspeo da odbrani. Uticala je i čudna odluka linijskog sudije, koji je prvo podigao zastavu, potom je spustio, da bi je odmah potom još jednom podigao.

1′ Dobro došli na prenos meča 4. kola F grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Midtjilanda, a dešavanja iz Ljutice Bogdana možete da pratite na portalu Nova.rs!

Kreativna koreografija navijača Crvene zvezde

Najvatreniju podršku Zvezda će imati sa severne tribine, uobičajeno, a na njoj se našla veoma lepa slika, i to u vidu koreografije koju čine uvećane ulaznice sa nekih evropskih mečeva crveno-belih, poput duela sa Arsenalom, Liverpulom, Bajernom, Milanom, Napolijem…

Foto: Starsport

Bonus video: Neviđeni snimci vile Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare