Foto: AFP / AFP / Profimedia

Ne smiruje se haos u Argentini zbog smrti Dijega Armanda Maradone. Iz rodne zemlje nedavno preminulog boga fudbala stižu vesti da je saslušan njegov lični lekar Leopoldo Luke, kojeg su Maradonine ćerke optužile za Dijegovu smrt zbog nemara.

Čovek koji je imao tu časti privilegiju da mu bude povereno lečenje nekadašnjeg asa Barselone i Napolija, kao i čoveka koji je „gaučosima“ doneo titulu prvaka sveta, nalazi se pod istragom tužilaštva, zbog kako su naveli argentinski mediji, propusta i nemara u lečenju Maradone.

Foto: JAVIER GONZALEZ TOLEDO / AFP / Profimedia

Njegove ćerke Đanina, Dalma i Jana obratile su se tužilaštvu i zahtevale da bude pokrenuta hitna istraga. U raciji policije koje su izvršene ne dve adrese na kojima Luke provodi najviše vremena, bolnici i klinici, učesvovalo je čak 60 policajaca.

PROČITAJTE JOŠ

Tamošnji mediji prenose da su konfiskovani svi dokomenti i lekarski Maradonini lekarski nalazi koji su se nalazili kod Lukea, a koji bi mogli da pomognu kao dokazi u istrazi.

Poznatom lekaru stavlja se na teret da nije ispoštovao sve neophodne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, te da je njegov nemar uticao da slavni Argentinac tragično skonča.

Jednostavno nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć. Takođe, ono što je posebno neverovatno jeste kada je Luke pozvao hitnu pomoć da je Maradonini pozlilo, on je u razgovoru sa dispečerom hitne pomoći samo rekao da je pozlilo osobi od 60 godine, ne navodeći da se radi o Maradoni.

Luke nije bio uz Maradonu u trenutku smrti, a već u ponedeljak će se pojaviti pred sudom gde će ga „rešetati“ pitanjima vezanim za propuste prilikom otpusta Dijega Armanda Maradone iz bolnice, nekoliko dana posle operacije zbog hematoma na mozgu.

Foto: EPA-EFE/Enrique García Medina

KO JE BIO DIJEGO MARADONA

Miha o prijatelju Maradoni: Proživeo je pet života u jednom

Srbi se opraštaju od Maradone čituljama: Bogovi ne umiru

Maradoninoj devojci zabranili ulaz, plakala je pred kamerama

Samo u Napulju možeš shvatiti šta je Dijego Maradona

Maradona sahranjen na privatnoj ceremoniji pred 200 ljudi

Noć u kojoj je Maradona pobegao iz hotela pred meč s Zvezdom

Sahrana Maradone: Automobil sa Dijegom nije mogao da prođe

Hitna inicijativa – stadion u Napulju zvaće se po Maradoni

Svi žale Dijega, a golman je još ljut: Nikad se nije izvinio

Uzalud zabrane – Maradona je zbog deteta plesao u blatu

Dijego – pričao je s kraljevima a ostao običan FOTO

“Samo sam hteo da kupim majci kuću… Znaš o čemu pričam?”

Če na ramenu, Fidel na nozi, sloboda u srcu – Hasta siempre!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar