Foto: Youtube.com/El Trece

Legendarni Dijego Armando Maradona sahranjen je u Buenos Ajresu, u krugu porodice i prijatelja, što je bilo teško izvesti pored armije navijača.

Nezapamćene su bile mere bezbednosti, policija sa jakim snagama i u velikoj brojnosti obezbeđivala vozilo u kom je bio Dijego, navijači su zakrčili sve puteve, na kraju su blokirali prilaz groblju.

PROČITAJTE JOŠ

Po argentinskom vremenu, u četvrtak su od 8 do 16 časova svi mogli da odaju počast Dijegu u Predsedničkoj palati, okupilo se milion ljudi, a put od palate do groblja trajao je nekoliko sati.

Nekoliko puta je policija morala da interveniše, a pogrebu je prisustvovao veoma uzak krug ljudi.

Bila je tu bivša supruga Klaudija, ali ulaz nije bio dozvoljen poslednjoj Dijegovoj devojci, Rosio Olivi.

„Odluku je donela Klaudija, ne znam zašto su mi ovo uradili. Sve što sam želela je da kažem Dijegu zbogom. Bila sam mu poslednja devojka, imam pravo kao i svi drugi da se oprostim. Trebalo bi više da misle o Dijegu, koji nije više među nama. Bog vidi sve i platiće za ovo“, rekla je Rosio Oliva u suzama pred kamerama.

Njojčak nije bilo dozvoljeno da uđe ni u Predsedničku palatu, tada su je i intervjuisali mediji.

Klaudija nije bila jedina bivša Dijegova supruga koja je bila prisutna, došla je i Veronika, a nije mogao da dođe samo Dijego Junior iz Napulja, jer je imao pozitivan test na koronavirus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare