Foto:EPA-EFE/EFE B/W

Narcis Selimić, nekadašnji novinar koji je trenutno savetnik za komunikacije u Uniji poslodavaca Srbije, prisetio se zanimljive anegdote sa Dijegom Maradonom iz perioda svoje novinarske karijere.

Svojevremeno, 1982. godine, zadatak mu je bio da isprati dolazak velikog Dijega Maradone u Beograd, sa čuvenom generacijom Barselone.

PROČITAJTE JOŠ

O Dijegovom golu na Marakani je sve već ispričano, ali se malo toga zna o noći koja mu je prethodila.

Upravo su pikanterije o dolasku izašle iz pera Selimića, koji je priču objavio na svom Fejsbuk profilu.

„Mladi novinari uvek su dobijali „koske“. Tako sam dobio zadatak da odem u hotel InterContinental i špijuniram. Bilo šta i sve što nema veze sa fudbalom (to će starije, iskusne kolege). Bilo je to u jesen 1982. godine, uoči utakmice Crvena Zvezda – Barselona.

„Otvori oči i uši, posmatraj, pitaj recepcionera da li imaju posebnih zahteva, pitaj konobara šta jedu, piju… snađi se. Nešto ćeš već da nanjušiš za barem jedan antrfile“, rekao je moj urednik Mihailo Rašić.

Glavne zvezde u timu Barselone bili su Diego Armando #Maradona Franko i Bernd Šuster i na njih je trebalo posebno da obratim pažnju.

Pre dolaska fudbalera u hotel, stigla je policija. U uniformi, u civilu, sa psima, sa nekim koferima… Sat kasnije stigao je autobus sa timom iz Barselone. Brzo su prošli kroz hotelski lobi i razišli se po sobama. A ja sam pažljivo osmatrao…

Oko 22.00 su sišli na večeru i brzo se vratili u sobe, a ja sam i dalje sedeo i čekao. Nisam znao šta, ali takav je bio zadatak. Od osoblja hotela nisam uspeo ništa da saznam. I, dok sam, prilično neraspoložen zbog neobavljenog zadatka, sedeo i razmišljao o tome da li ima smisla više čekati… oko 23 časa, iz lifta je izašao – Maradona!

Bio je sam. Izašao je iz hotela i seo u taksi! Kao u filmu, i ja sam uleteo u taksi i rekao vozaču da sledi kolegu…

Gde li će Maradona sad, pitao sam se i jedva savladavao uzbuđenje što sam ipak uhvatio „nešto“. Brzo smo stigli do hotela Jugoslavija i video sam ga kako ulazi, prolazi pored recepcije, ulazi u lift, kao da tačno zna gde će…
Čekao sam dva sata u lobiju, Maradone nije bilo…

Do jutra saznao sam da je u hotelu Jugoslavija odsela njegova verenica Klaudija (kasnije supruga)… Sutra je bila utakmica. Rezultat znate. A moj tekst je bio veći i značajniji od „barem jednog antrfilea“.

 

? Kako je Maradona pobegao iz hotela u Beogradu i gde je te noći spavao?

Mladi novinari uvek su dobijali „koske“. Tako…

Posted by Narcis Selimić on Wednesday, 25 November 2020

 

 

 

 

 

SVE O DIJEGU MARADONI

Suze i bakljada zbog Maradone obišle svet FOTO VIDEO

Dika o “onom” golu Maradone: Genije, car, najveći…

Posebna veza: Maradona umro na isti dan kad i Kastro

“Ako umrem, hteo bih da se opet rodim kao Dijego Maradona”

Mesi utučen posle smrti idola: Maradona će živeti večno

U Argentini trodnevna žalost zbog smrti Maradone

Bog koji je voleo Novaka, zbog igre i temperamenta

Maradona i Novak – od zagrljaja u Londonu do smeha u Dubaiju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar