Foto: EPA-EFE/ENRIQUE GARCIA MEDINA

Dijego Armando Maradona, najbolji fudbaler svih vremena, sahranjen je pored svojih roditelja na privatnoj ceremoniji kojoj je prisustvovalo 200 ljudi, na groblju Hardin Bela Vista u Buenos Ajresu.

Organizatori su pokušali da ispoštuju sve mere u vreme pandemije koronavirusa, koliko je to uopšte bilo moguće u sveopštem ludilu koje je izazvala Dijegova smrt.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači su bili van sebe od tuge, bilo je čak i nereda, a ulice Buenos Ajresa bile su male da prime sve koji su želeli barem da vide povorku i ispraćaj El Pibea.

Zato je samo 200 ljudi moglo da prisustvuje sahrani, porodici i bliskim prijateljima, a Dijego je sahranjen pored roditelja, Dalme i Dijega.

Foto: EPA-EFE/ENRIQUE GARCIA MEDINA

Navijači su opkolili povorku i sve je potrajalo prilično dugo, vijorile su se argentinske zastave, krovovi zgrada su bili krcati na celom putu do groblja.

Uz jake bezbednosne mere, bio je zaštićen i automobil koji je prevozio Dijega – navijači su se čak peli i na kapiju predsedničke palate, kao da je u pitanju ograda na tribini Bombonjere.

Foto: EPA-EFE/ENRIQUE GARCIA MEDINA

Na kraju, stotine fanova je blokiralo ulazak na groblje uz pesmu i ples, pa je policija na kraju morala da raščisti put.

Među prisutnima su bile njegove ćerke Dalma i Đanina, bivša supruga Klaudija Viljafan, a kasnije je došla i Veronika Oheda, još jedna Maradonina bivša supruga, s njihovim sinom Dijegitom Fernandom.

Prisustvovala je i Jana, koju je Maradona priznao tek pre nekoliko godina.

SVE O DIJEGU MARADONI

Suze i bakljada zbog Maradone obišle svet FOTO VIDEO

Dika o “onom” golu Maradone: Genije, car, najveći…

Posebna veza: Maradona umro na isti dan kad i Kastro

“Ako umrem, hteo bih da se opet rodim kao Dijego Maradona”

Mesi utučen posle smrti idola: Maradona će živeti večno

U Argentini trodnevna žalost zbog smrti Maradone

Bog koji je voleo Novaka, zbog igre i temperamenta

Maradona i Novak – od zagrljaja u Londonu do smeha u Dubaiju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare