Zvezda će definitivno igrati protiv Ararata u Jermeniji za plasman u Ligu Evrope
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće Araratu u plej-ofu za Ligu Evrope - u Jermeniji, i pored proglašenog ratnog stanja u toj državi.

Kako saznajemo, u Araratu nisu ni razmišljali o zameni domaćinstva i dolasku u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Do kraja su insistirali na tome da se meč za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, zakazan za četvrtak u 16 časova, igra u Jerevanu.

I uspeli su – UEFA je odlučila da može da se igra u Jermeniji iako je u toj državi u nedelju proglašeno ratno stanje i opšta mobilizacija usled eskalacije višegodišnjeg sukoba sa Azerbejdžanom.

Iz Ararata su poručivali kako garantuju bezbednost, a ekspedicija Zvezda trebalo bi u sredu da otputuje i sleti u Jermeniju iako su komercijalni letovi obustavljeni zbog ratnog stanja u državi.

UEFA je uvek za to da se pobednik rešava na terenu, pa će i pored nesvakidašnje situacije utakmica očito biti odigrana. Odložena nikako nije mogla da bude, jer je žreb za Ligu Evrope u petak, 2. oktobra i do tada moraju da budu poznati svi učesnici grupne faze.

„Ne želim da nevolju jermenskog naroda koristimo za neku našu korist. Ako je već žreb odlučio da po treći put budemo gosti, neka tako i bude. Crvena zvezda mora da pobedi gde god da igra. Idemo i pobedićemo”, rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor srpskog šampiona, u ponedeljak kada se čekala odluka UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare