Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Čelnici Premijer lige planiraju da na sastanku sa predstavnicima klubova u četvrtak 28. maja obelodane datum početka nove sezone.

Kako stvari stoje, čelnici takmičenja planiraju da nova sezone u Premijer ligi počne 12/13. septembra, bez obzira na to kada će ova sezona biti kompletirana.

PROČITAJTE JOŠ:

Premijer liga bi trebalo da bude nastavljena u junu mesecu, ukoliko igrači pristanu na tako nešto i pod uslovom da ne bude značajnog broja povećanja pozitivnih na testu na koronavirus.

Veruje se da bi „Projekat restart“ mogao da zaživi od 19. ili 26. juna, ali sve je još nejasno, jer igrači u svojim klubovima i dalje treniraju po posebnom režimu i bez bliskog kontakta.

U Londonu pažljivo prate i kakva je situacija u ostalim evropskim ligama. Italija je dala 20. avgust kao krajnji rok za kompleiranje ove sezone u Seriji A, kako bi novu sezonu počeli 1. septembra. Španska La Liga startuje 11. juna.

UEFA planira da krajem avgusta završi takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope, sa finalnim datumima zakazanim za 26. i 29. avgust, i očekuje se da će to biti potvrđeno na sastanku 17. juna.

„Dejli mejl “ prenosi da će na sastanku Premijer lige sa klubovima u četvrtak, biti zatraženo da klubovi pristanu na to da finalna tabela, u slučaju da se zone ne bude mogla da se završi, bude napravljena po sistemu proseka poena po utakmici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar