premijer liga
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Klubovi Premijer lige očekuju da će do kraja nedelje dobiti informaciju o tome kada će se nastaviti takmičenje.

Premijer liga je dobila odobrenje Vlade da klubovi pređu u drugu fazu treninga, koja uključuje kontakt na treninzima u grupi do 12 igrača. Igrači i treneri će o tome moći u utorak da razgovaraju sa čelnicima lige u odvojenim video pozivima, preneo je „Skaj“.

PROČITAJTE JOŠ

Klubovi će posle toga, u sredu, glasati da li će preći u narednu fazu treninga, koja bi mogla da počne da se primenjuje pre kraja nedelje. Nekolicina klubova izrazila je zabrinutost o tome šta će se dogoditi ako je neki igrač zaražen koronavirusom, kada se ponovo budu održavali treninzi uz puni kontakt.

Postoji zabrinutost i oko toga da li će i saigrači zaraženog fudbalera morati da idu u izolaciju do dve nedelje, što će planove klubova i lige dovesti u haos.

Očekuje se da će većina klubova preći na drugu fazu treninga, a krajem nedelje bi mogli da dobiju predloženi raspored utakmica i termin kada bi takmičenje moglo da se nastavi.

Spekulisalo se da to može da bude 19. jun, ali neki premijerligaški klubovi žele još jednu nedelju za pripreme, pa bi povratak mogao da bude sedam dana kasnije.

Ove nedelje održaće se brojni sastanci u vezi sa Premijer ligom, na kojima će se, između ostalog, raspravljati i o ispadanju iz lige, bodovanju i dodeli titule, ako takmičenje ne bude nastavljeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar