Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Luka Jović je bio na meti Barselone, katalonski klub je pratio njegove igre u Ajntrahtu, ali je na kraju odustao od pokušaja da ga angažuje.

Zašto?

PROČITAJTE JOŠ

Razloge otkriva „Mundo deportivo“, navodeći da je dosije mladog srpskog napadača u arhivama prostorija stadiona „Kamp Nou“ bogat i ispunjen podacima o njegovim igrama za vreme boravka u nemačkom klubu.

List iz Barselone navodi da je bivši generalni menadžer katalonskog giganta Pep Segura izdao nalog skautima da prate Jovićeve igre.

Oni su doneli detaljan izveštaj o kvalitetima bivšeg fudbalera Crvene zvezde.

„Njegov kvalitet je nesumnjiv, procenjeno je da srpski napadač ima visok kvalitet u završnici akcija. Navedeno je i da može da bude igrač sa velikom budućnošću“, navodi se u tekstu.

Ipak…

„Stil kojim igra Jović je procenjen kao nekompatibilan sa načinom igre Barselone. Katalonski klub želi napadače koji mogu da blisko da sarađuju sa veznim redom i da mu pomažu, a ne samo da budu egzekutori“.

U tekstu Fernanda Pola se otkriva i konačna ocena koju je Jović dobio od strane skauta Barselone.

„Jović je statičan napadač, sa robotizovanim stilom igre. Previše je fokusiran na šut i na gol, a manje na kombinovanje sa veznim fudbalerima“.

Konačna odluka Barselone doneta je posle utakmice između Intera i Ajntrahta u Ligi Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

„Meču su prisustvovala trojica tadašnjih glavnih likova u sportskom sektoru – Pep Segura, Erik Abidal i Ramon Planes. Nisu bili u inkognito statusu, naprotiv, bili su u svečanoj loži stadiona ‘Đuzepe Meaca’, a tu je bio prisutan i Kike Setjen, sadašnji trener Barselone, a tada i dalje trener Betisa“.

Jović je postigao gol za svoju ekipu, a delagacija Barselone se tom prilikom susrela i sa njegovim agentom – Faljijem Ramadanijem.

„Utisak je bio da je okruženje Jovića bilo nezadovoljno ponašanjem Reala, ali i da nije otpisivalo mogući dogovor pošto je uspostavljen kontakt sa Ajntrahtom. To je, uz taktičke razloge, presudilo da Barselona odustane od ideje da angažuje Jovića“, zaključuje se u tekstu.

Luka je završio u Realu, u transferu vrednom 60 miliona evra…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare