Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mršavo, više nego mršavo - tako izgleda bilans fudbalera iz Srbije u nedavno završenom prelaznom roku.

Jedinstvena fudbalska pijaca je okončana poslednjim sekundama 5. oktobra, a najuposleniji bili su agenti u Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ

U srpskim okvirima, Partizan je mnogo radio, mnogo toga je promenio u kratkom vremenskom periodu.

Ali, fakat je da su gotovo svi fudbaleri pristigli u Humsku 1 to učinili kao slobodni agenti, osim Filipa Holendera čija je pozajmica plaćena 50.000 evra švajcarskom Luganu.

Nedeljama, mesecima, pa i godinama se najavljuju „srpske bombe“ po Evropi i svetu, ali od toga ništa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ni ovoga puta.

Sergej Milinković-Savić je ostao u Laciju, Filip Kostić u Frankfurtu, Luka Jović u Realu, Nikola Milenković u Fjorentini, Dušan Tadić u Ajaksu, Aleksandar Mitrović u Fulamu, Nikola Maksimović u Napoliju…

Čak je i Marko Grujić ostao u Liverpulu, iako su ga na pozajmice želeli Vest Hem, Sautempton i Verder.

Navodno, engleski klub je želeo samo da ga proda, ali to nije bilo moguće uraditi.

Transfer Strahinje Pavlovića u Monako je bio završen još zimus tako da njega ne bi trebalo ubrajati u letošnje prelaske, iako je tek po finišu sezone u Srbiji otišao u Monako.

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

U svojim timovima su ostali Filip Stevanović, Uroš Račić i Nemanja Radonjić, iako je bilo spekulacija o tome da bi mogli da spakuju kofere i promene prebivalište.

Najvredniji transfer leta od Srba napravio je Mijat Gaćinović, polivalentni vezni fudbaler koji je za tri miliona evra napustio Frankfurt i stigao u Hofenhajm.

Sa 34 godine Aleksandar Kolarov je i dalje cenjen u Italiji, pa je Inter dao 1,5 miliona evra Romi za njegove usluge, dok je novi reprezentativac Nikola Maraš za 1,3 miliona postao trajni član Almerije.

Stalni ugovor je sebi obezbedio Filip Malbašić i to u Kadisu, u kom je igrao kao pozamljeni igrač Tenerifa, a ceo posao je iznosio svega milion evra.

Zvezda je za 800.000 prodala Miloša Vulića Krotoneu, Partizan Nemanju Miletića za 550.000 Al-Rijadu, a ukupno 700.000 evra je u kasu kluba iz Ljutice Bogdana stiglo od nekada startnog tandema zadnjih veznih – Branka Jovičića i Dušana Jovančića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je prihodovao i 300.000 od transfera Đorđa Ivanovića u Olimpiju, koji je zablistao u ljubanskom timu i na pet utakmica je postigao četiri gola, što nije bio slučaj u crno-belom dresu.

Jedan od najboljih srpskih golmana Emil Rockov je za svega 120.000 evra prešao iz Vojvodine u Fehervar, Mihajlo Banjac je izabrao TSC pre Crvene zvezde, zbog čega je Inđija zaradila samo 100.000 evra, Andrija Pavlović je iz Rapida prešao u Brondbi za 67.000 evra, a Uroš Spajić, Dejan Joveljić i Slobodan Tedić će igrati na pozajmicama.

Andrija Živković je konačno napustio Benfiku, od portugalskog kluba se oprostio i Ljubomir Fejsa, Đorđe Despotović je Orenburg zamenio Rubinom iz Kazanja, Aleksandar Katai se vratio u Zvezdu, Bogdan Planić iz Rumunije je otišao u Makabi, dok je nesuđeno pojačanje Partizana Nikola Čumić iz Olimpijakosa prešlo na pozajmicu u Sporting iz Hihona.

Pozajmicom je Srđan Babić dobio priliku da zaigra u Famalikau, iako je i dalje igrač Zvezde, Danila Pantića iz Čelsija nije hteo Partizan pa je završio u Čukaričkom, a Aleksa Terzić će sezonu provesti u Empoliju.

Filip Mladenović je otišao u Legiju iz Lehije, Bane Ivanović se vratio u Englesku, odnosno Vest Bromvič Albion, dok je Slobodan Rajković iz Peruđe prešao u Lokomotivu iz Moskve, kod trenera Marka Nikolića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar