Foto:: Pedja Milosavljevic / Starsport

Ostalo je još tri dana do kraja jedinstvenog i najneobičnijeg letnjeg prelaznog roka, 5. oktobra spustiće se zavesa, a do tada sva dešavanja u evropskom fudbalu pratite uz Nova.rs.

Pod uticajem koronavirusa fudbalski kalendar u 2020. godini je potpuno izmenjen, a samim tim i prelazni rok. Letnja pijaca, umesto do kraja avgusta produžena je do 5. oktobra, pa su klubovi još u prilici da osveže igrački kadar, ili skrate spisak raspoloživih snaga.

PROČITAJTE JOŠ

Kai Haverc (Bajer – Čelsi, 80 miliona evra, najskuplji transfer leta), Liroj Sane (Mančester siti – Bajern), Artur (Juventus – Barselona), Viktor Osimen (Lil – Napoli), Ruben Dias (Benfika – Mančester siti), Timo Verner (Lajpcig – Čelsi), Miralem Pjanić (Juventus – Barselona), Mauro Ikardi (Inter – PSŽ), Alvaro Morata (Atletiko Madrid, pozajmica u Juventus), Ašraf Hakimi (Real – Inter), deset su najzvučnijih imena koja su promenila klub ovog leta, a bilo je još pregršt veoma atraktivnih transfera.

Lista je nepregledna, međutim daleko je od konačne. Poslednji „radni dani“ fudbalske pijace po tradiciji donose najviše uzbuđenja te se vesti o promenama sredine nižu iz sata u sat.

Zato, budite uz celodnevni Nova.rs blog uživo i pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci.

22.55 Novo oko Kavanija, Urugvajac sve bliži „Old Trafordu“

Promena situacije – da li će Edinson Kavani zaigrati protiv svog bivšeg tima, PSŽ u Ligi šampiona? Njegovi agenti stižu u nedelju u Englesku, navodno je dogovoreno sve oko njegovog transfera do juna 2022.

21.53 Bakajoko blizu dresa Napolija

Italijanski mediji prenose da bi Timeue Bakajoko mogao da pojača ekipu Napolija. Navodno, tokom sutrašnjeg dana bi trebalo da dođe na medicinske preglede.

19.22 Junajted ipak aktivan?

Fabricio Romano, jedan od bolje obaveštenih novinara kada je reč o transferima, zagrejao je maštu navijača Mančester junajteda, ali…

Italijan tvrdi da je Junajted i dalje u pregovorima sa agentima Edinsona Kavanija, koji je slobodan igrač, ali Urugvajac traži duži ugovor i godišnju platu veću od deset miliona evra, što je za Engleze ipak previše. S druge strane, ne žele da dovedu Dembelea iz Barselone trajno, već na pozajmicu, što znači da od dolaska Džejdona Sanča verovatno neće biti ništa. Što se tiče Telješa iz Porta, i dalje je problem cena od 25 miliona, koliko traže Portugalci, a Junajted neće da plati toliko jer igrač ima samo osam meseci do isteka ugovora.

18.36 Partizan ne staje!

Partizan je u danu dogovorio transfere čak trojice fudbalera, a posle Miloša Jojića obezbeđeni su potpisi Ivana Obradovića i Svetozara Markovića.

Opširnije u posebnoj vesti.

17.55 Partizan vraća Jojića!

Dete crno-belih se vraća u Humsku, pominje se da bi mogao da potpiše dvogodišnji ugovor.

Opširnije u posebnoj vesti.

16.49 Lion „zaključao“ Auara i Depaja

Mnogo se poslednjih dana pričalo o odlascima Husema Auara u Arsenal, odnosno Memfisa Depaja u Barselonu, ali je Lion odlučio da ni jedan ni drugi ne mogu da idu. Bar ne u ovom prelaznom roku, prenose francuski mediji…

16.18 Toreira stigao u Madrid

Vezista Arsenala Lukas Toreira prošao je lekarske preglede i očekuje se da se uskoro i ozvaniči njegov dolazak na pozajmicu u Atletiko.

15.40 Naingolan u Kaljariju

Još detalji dele Rađu Naingolana od ostanka u Kaljariju, u kojem je igrao prošle sezone na pozajmici iz Intera. Sa klubom sa Sardinije dogovorio je trogodišnju saradnju.

14.55 Milan dogovorio pojačanje iz Mančestera

Bek Diogo Dalo treba u toku dana da stigne u Milano na lekarske preglede i kompletira pozajmicu među roso-nere. Za defanzivca Mančester junajteda bila je zainteresovana i Roma, ali će ipak u Milan na pozajmicu. „Đavoli“ su tražili 30 miliona za Daloa, ali će 21-godišnji bek na pozajmicu bez prava otkupa.

Diogo Dalo (desno) u duelu sa Bernardom; Foto: EPA-EFE/Matt Dunham

14.33 Iz Napolija u Frankfurt

Dogovoreno: Amin Junes ide iz Napolija na pozajmicu u Ajntraht. Krilni napadač trebalo bi da ostane u Frankfurtu na dvogodišnjoj pozajmici.

Krilni fudbaler Napolija stiže u Frankfurt na dvogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

14.09 Bura u Parizu

Sportski direktor Pari Sen Žermena, Leonardo, kritikovao je trenera Tomasa Tuhela zbog komentara vezanih za prelazni rok, odnosno zbog toga što se šampion Francuske nije pojačao.

Više o tome čeka vas u posebnoj vesti klikom – OVDE.

13.09 Totenhem drugi put odbio Pari Sen Žermen

Šampion Francuske drugi put je poslao ponudu za pozajmicu uz pravo otkupa za Dele Alija, ali je još jednom iz Londona stigao odričan odgovor. Ali je u Totenhem stigao 2015. godine, a vremenom je postao nosilac igre „pevaca“.

12.10 Bajern kupuje u Espanjolu

Bajern je sve dogovorio oko prelaska veziste Espanjola Marka Roke za 15 miliona evra u Minhen, piše španski „Sport“. U pitanju je 23-godišnji zadnji vezni koji će potpisati ugovor na tri godine sa prvakom Evrope.

11.19 Sadik na meti Almerije, nudi 8 miliona

Umar Sadik bi mogao da napusti Partizan… Klubu iz Humske potreban je novac i rasterećenje budžeta, kad već ne igra Evropu. Za nigerijskog napadača ozbiljno se interesuje Almerija, koja nudi 8 miliona evra, dok su crno-beli odredili cenu od 12 miliona. Veruje se, ipak, da će doći do dogovora pre kraja prelaznog roka.

10.50 Rinkon produžio vernost Torinu

Tomas Rinkon produžio je ugovor sa Torinom do 2022. godine i potom bi mogao da produži saradnju s „bikovima“ na još jednu sezonu.

10.20 Burno u Romi i Juveu

Dve vesti sa Apenina… Ofanzivni vezista Rome Dijego Peroti mogao bi do kraja dana da se preseli u Fenerbahče, i to bez obeštećenja, prenosi specijalista za transfere Đanluka di Marcio.
S druge strane, bek Juventusa Matija de Šiljo odbio je ponude Aston Vile i Seltika, ali nije izvesno da će ostati u redovima šampiona Italije.

10.00 Ivan Obradović na pragu Partizana

Tražio je Aleksandar Stanojević levog beka i izgleda da stiže povratnik. Iskusni Ivan Obradović pred promocijom je u Humskoj, javlja „Mozzart sport„, iz trećeg pokušaja, jer prethodna dva da se vrati nisu se uspešno završila. Ako sve bude kako treba, u ponedeljak će bivši reprezentativac posle 11 godina opet zadužiti crno-belu opremu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

08.46 Kejn dobio konkurenciju

Brazilski napadač Karlos Vinisijus stigao je u Totenhem na jednogodišnju pozajmicu iz Benfike. „Pevci“ su dolazak centarfora platili tri miliona evra, a u ugovoru engleskog i portugalskog kluba predviđena je i otkupna klauzula koja iznosi 40 miliona evra.

Vinisijus je u Lisabon stigao prethodnog leta iz Napolija za 17 miliona. U projekcijama Totenhema novajlija u ofanzivi trebalo bi da predstavlja alternativu na poziciji centarfora za Harija Kejna.

08.45 Dobrodošli nazad

I dalje ćemo pratiti dešavanja na fudbalskom tržištu. Ostala su još tri dana do kraja prelaznog roka, budite uz Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar