Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nakon što su prolaz obezbedili Čelsi i Bajern iz Minhena, poznato je svih osam učesnika četvrtfinala Lige šampiona za sezonu 2020/2021.

PROČITAJTE JOŠ...

Prva je prolaz dalje obezbedila ekipa Borusije iz Dortmunda, koja je protiv Sevilje prvo bila bolja sa 3:2, da bi u revanšu bilo 2:2 za ukupnih 5:4.

Nekih četrdesetak minuta kasnije je prolaz dalje obezbedio Porto, koji je nakon pobede od 2:1 u prvom meču u revanšu poražen od Juventusa sa 3:2, ali je zbog boljeg učinka u gostima obezbedio prolazak dalje.

Liverpul je protiv Lajpciga zabeležio dva puta pobedu od 2:0 i bez primljenog gola uz četiri data trasirao put u narednu rundu, a Pari Sen Žermen nije dopustio Barseloni da napravi čudo, sačuvao je tri gola viška i uz ukupnih 5:2 prošao dalje.

U žrebu za četvrtfinale naći će se i Mančester siti nakon dva puta po 2:0 protiv Borusije iz Menhengladbaha, potom Real iz Madrida, koji je u revanšu sa 3:1 bio bolji od Atalante (prvi meč 1:0, te gore spomenuti Čelsi i Bajern.

Po zemljama, to znači da će Engleska među osam najboljih imati tri predstavnika, Nemačka dva, dok su borbu za polufinale obezbedile po jedna ekipa iz Španije, Portugala i Francuske.

Žreb je na programu u petak u 12 časova.

Učesnici četvrtfinala Lige šampiona

Borusija Dortmund

Porto

Real Madrid

Liverpul

Bajern Minhen

Pari Sen Žermen

Čelsi

Mančester siti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar