Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaleri Čelsila savladali su Atletiko iz Madrida rezultatom 2:0 i ukupnim rezultatom 3:0 plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

U uvodnim minutima Atletiko je bio za nijansu bolji, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze mrežu Mendija, ako izuzmemo pokušaj Karaska. Sa druge strane, Čelsi je bio angažovaniji, ali ni „plavci“ nisu imali više od igre. No, uspeli su da povedu preko Zijeha nakon 34 minuta igre.

Odlično je prošao Verner po levom boku, centrirao, a Zijeh uspeo da loptu pošalje pored Savića i Oblaka za 1:0.

U nekoliko navrata pripretio je Žoao Feliks, pokušavao je i Karasko, ali nisu uspeli da postignu gol igrači Atletika. Utisak je da je Danijele Orsato mogao i da pokaže na penal nakon što je Aspilikueta povukao za rame Karaska nakon pasa Suareza, ali je Italijan ostao nem.

Činilo se da Atletiko izuzetno teško dolazi do šanse, u tom stilu nastavljeno je i drugo poluvreme, dok ni fudbaleri domaćeg sastava nisu previše pažnje posvećivali napadu. Ipak, u nekoliko navrata Verner je na muke bacao rivala, ali nije se upisao u strelce.

Posao Atletiku znatno je otežao Stefan Savić, koji je udario Ridigera laktom u grudi a Orsato bivšem štoperu Paritzana pokazao direktan crveni karton.

Višak prostora iskoristio je Emerson, koji je u pretposlednjem minutu meča nakon kontre i pasa Pulišića pogodio mrežu Oblaka za definitivan prolaz svoje ekipe.

Liga šampiona, osmina finala, revanš meč

Čelsi – Atletiko Madrid 2:0 (1:0) (prvi meč 1:0, ukupno 3:0)

(Zijeh 34, Emerson 90+4)

Stadion: Stamford Bridž

Sudije: Danijele Orsato (Italija), Alesandro Gjalatini, Fabijano Preti (Italija), Masililijano Irati (VAR, Italija)

Bez navijača

Čelsi: Mendi, Aspilikueta, Zuma, Ridiger, Džejms, Kante, Kovačić, Alonso, Zijeh (od 77. Pulišić), Haverc, Verner (od 83. Hadson Odoi)

Atletiko Madrid: Oblak, Himenez, Savić, Tripije, Renan Lodi (od 46. Ermoso), Saul, Koke, Karasko (od 53. Dembele), Ljorente, Žoao Feliks, Luis Suarez (od 59. Korea)

Pored Čelsija, prolaz dalje obezbedio je i Bajern iz Minhena, koji je sa 2:1 savladao Lacio u revanšu i ukupnim rezultatom 6:2 se plasirao među osam najboljih ekipa Lige šampiona.

Bavarci su, podsećamo, prvi meč dobili sa 4:1.

Liga šampiona, revanš mečevi osmine finala

Utorak, 9. mart

Juventus – Porto 3:2 (prvi meč 1:2, ukupno 4:4)

(Kjeza 49, 63, Rabio 117 – Oliveira 19 penal, 115)

Borusija – Sevilja 2:2 (prvi meč 3:2, ukupno 5:4)

(Halan 35, 54 penal – En Nesiri 68 penal, En Nesiri 90+6)

Sreda, 10. mart

Liverpul – Lajpcig 2:0 ( 0:0, prvi meč 2:0, ukupno 4:0)

(Salah 70, Mane 74)

PSŽ – Barselona 1:1 (1:1, prvi meč 4:1, ukupno 5:2)

(Mbape 31 penal – Mesi 37)

Utorak, 16. mart

Mančester siti – Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0) (prvi meč 2:0, ukupno 4:0)

(De Brujne 12, Gundogan 18)

Real Madrid – Atalanta 3:1 (1:0) (prvi meč 1:0, ukupno 4:1)

(Benzema 34, Ramos 60 penal, Asensio 85 – Murijel 84)

Sreda, 17. mart

Čelsi – Atletiko Madrid 2:0 (1:0) (prvi meč 1:0, ukupno 3:0)

(Zijeh 34, Emerson 90+4)

Bajern – Lacio 2:1 (1:0) (prvi meč 4:1, ukupno 6:2)

(Levandovski 33 penal, Čupo Motig 73 – Parolo 82)

Kraj!

Pobeda Čelsija 2:0!

90+4 Emerson rešava pitanje pobednika

Tek što je ušao u igru umesto Haverca, Emerson se upisao u strelce. Sjajna kontra Pulišića, pas za Emersona, 2:0 za „plavce“!

90+2 Kakva šansa za Feliksa!

Više od 90 minuta bilo je potrebno Atletiku da stvori šansu iz reda stopostotnih. Žoao Feliks je uspeo da se izbori za prostor i lepo šutira, ali je Mendi ponovo bio odlično postavljen i uspeo da zaustavi njegov šut.

90′ Počinje zaustavno vreme

Igra je produžena za pet minuta.

83′ Izmena u Čelsiju

Teren je napustio Verner, u igri je Kalum Hadson Odoi

82′ Direktan crveni za Savića

Nekadašnji štoper Partizana laktom je udario Ridigera prilikom borbe za poziciju u kaznenom prostoru Čelsija pre kornera, Orsato nije čekao već mu je gotovo momentalno pokazao put u svlačionicu.

81′ Još deset minuta

Atletiko je počeo da pokazuje „znake života“, izborili su korner, nakon centaršuta Lemara odbrana Čelsija je izbacila loptu.

77′ Evo i prve izmene u Čelsiju

Na terenu je Kristijan Pulišić, Amerikanac na radu u Londonu, dok je Zijeh napustio igru.

76′ Pokušaj Žoaa

Mladi Feliks je uspeo da se izbori za prostor i šutira, ali je Mendi bio opet sjajno postavljen.

75′ U Čelsiju sve po starom

Ukoliko biste pogledali sastav „plavaca“ sa početka meča i uporedili ga sa onim iz 75. minuta, iznenadilo bi vas samo to što nije izvršena nijedna izmena. Tuhela može da raduje to što uprkos tome što su na terenu bez osveženja više od sat i 15 minuta, uspevaju da zadrže visok tempo.

73′ Bajern rešio pitanje pobednika

Golom Čupa Motiga Bavarci su stigli do 2:0 i 6:1 ukupno u dvomeču sa Lacijom.

72′ Nervoza kod igrača Atletika

Grub start Kokea nad Kovačićem zbog čega je dobio žuti karton.

69′ Nova izmena u Atletiku

Izašao je Tripije, u igri je Tomas Lemar, vezista, pa je jasno da je Simeone odlučio da sve karte baci na napad.

68′ Da li je ovo kraj za Atletiko i Simeonea u Ligi šampiona?

Do kraja meča u Londonu ostalo je još nešto više od pola sata. Ukoliko Atletiko izgubi, ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi Dijego Simeone napustio klupu tima iz prestonice Španije po završetku sezone, o čemu je bilo reči i pred početak takmičarske 2020/2021. Ipak, popularni Čolo je odlučio da ostane i još jednom napadne trofej najboljeg tima Evrope…

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

66′ U Minhenu ništa novo…

Bajern još uvek ima gol viška, što je uz 4:1 iz prvog meča više nego dovoljno za plasman dalje. Nema ni previše prilika, Bajern je imao dva udarca u okvir gola, jedan je završio u mreži. Lacio je ukupno tri puta šutirao ka golu rivala, dva puta je lopta išla ka mreži, od čega jednom u okvir, ali bez rezultata.

62′ Atletiko pokušava da igra, Čelsi se igra

Jednostavno, „plavci“ su večeras za klasu bolji rival. Mogli su i do drugog gola nakon solo akcije Vernera, ali je njegov šut završio pored gola. Mogao je da centrira, ali nije želeo da asistira. No, uprkos propuštenoj šansi, poražavajuće je po Madriđane sa kojom lakoćom igrači Čelsija stvaraju prilike, dok Atletiko mora žestoko da radi kako bi makar pripretio Mendiju.

59′ Kraj i za Suareza

Umesto njega u igri je Korea.

53′ Menja Simeone

Igru je napustio Karasko, na terenu je Dembele.

52′ Ridiger sa 30 metara

Odličan šut Nemca nakon što je došao do odbitka posle pokušaja Zijeha i bloka igrača Atletika, ali je lopta završila pored gola Jana Oblaka.

48′ Brani Oblak

Dobra šansa za domaće, Verner je šutirao malo iskosa iz kaznenog prostora, ali je Oblak uspeo da loptu izbaci u polje.

Počelo je drugo poluvreme

Atletiko za 135 minuta igre nije uspeo da savlada Mendija. Čelsi je na prethodnih 12 mečeva primio dva gola. Atletiku je potrebno da postigne dva gola za 45 minuta. Čini se da se pobednik nazire…

Izmena u Atletiku

Upravo Lodi napušta igru, na terenu je Ermoso.

Problemi sa kartonima

Lodi iz Atletika, odnosno Harvec iz Čelsija nakon duela sa Savićem su prvi deo igre završili sa po javnom opomenom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Ko je najbrojniji u četvrtfinalu?

Ukoliko „plavci“ spreče Atletiko da postigne dva gola, među osam timova će se naći čak tri ekipe iz Engleske (tamo su već Mančester siti i Liverpul), uz po jednu iz Španije (Real Madrid), Francuske (Pari Sen Žermen), Portugala (Porto), kao i dva predstavnika Nemačke (Borusija i Bajern, koji vodi sa 5:1 u ukupnom skoru protiv Lacija).

Ukoliko, pak, Atletiko prođe dalje uz Bajern, tri zemlje će imati po dva predstavnika (Španija, Nemačka i Engleska), dok bi, u slučaju da Lacio napravi čudo, i Italijani ostali sa jednim predstavnikom, mada je to ravno čudu.

Kad već spominjemo Vernera…

Dosad je ove sezone postigao 10, asistirao za sedam golova, pa je najkorisniji igrač tima sa Stamford Bridža.

Poluvreme

Čelsi je prvi meč rešio prelepim pogotkom Olivijea Žirua, dok u drugom ima vođstvo nakon odlične akcije Vernera i realizacije Zijeha.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

45′ Kovačić zamalo pored gola

Moglo je da bude 2:0, Kovačić je šutirao pored gola sa dvadesetak metara. Da je pogodio okvir, gotovo izvesno bi na semaforu stajalo 2:0 s obzirom na to da je Oblak loptu samo ispratio pogledom. Gotovo odmah posle prvi deo igre je i završen.

38′ Mendi sprečio izjednačenje

Mladi fudbaler Madriđana Žoao Feliks došao je do lopte na oko 16 metara od gola, šutirao, ona je pogodila jednog od igrača Čelsija, promenila pravac, ali je Mendi bio oprezan i odlično postavljen. Ostalo je 1:0 za Čelsi. Sa druge strane Haverc je nakon lepe akcije šutirao, ali je Oblak uz malo muke uspeo da dođe do lopte.

Šta ovaj gol menja?

Pre svega – nema produžetaka. Da bi do njih došlo bilo je neophodno da Atletiko slavi sa 1:0. Druga promena jeste to što je Madriđanima neophodno da postignu još dva gola.

34′ Zijeh! Čelsi vodi

Sevnula je kontra, probio je Verner po levom krilu, centrirao, a Zijeh mirno sproveo loptu u gol za 1:0.

33′ Gol u Minhenu

Bajern vodi sa 1:0 pogotkom Roberta Levandovskog sa bele tačke. Prethodno, Muriki je faulirao Gorecku, a Poljak rutinski zatresao mrežu. Bajern je i definitivno obezbedio prolaz dalje, pošto vode 5:1 u ukupnom skoru, od čega su četiri gola dali na gostovanju u Italiji. Ako želi prolaz, Laciju je neophodno da postigne pet pogodaka. Ukoliko da četiri, meč će otići u produžetak.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

26′ Da li je Atletiko oštećen za penal?

Suarez je poslao loptu u prostor, Karasko bi nesumnjivo dospeo do nje pre Mendija, ali ga je Aspilikueta osujetio blagim povlačenjem. Orsato je ostao nem, ali se čini da je bilo elemenata za penal.

25′ Pritisak Atletika

Karasko je izgubio loptu nakon duela sa Džejmsom, nakon čega je usledio strahovit pritisak na poslednju liniju „plavaca“ koji su bili prinuđeni na ispucavanje.

19′ Verner pored gola

lako je Čelsi stigao do kaznenog prostora Atletika, Verner i Zijeh su kombinovali, šutirao je Verner, ali je lopta završila pored gola. Tražili su korner, ali arbitri nisu pokazali ka ćošku terena pa je lopta pripala igračima Atletika.

13′ Moglo je da bude opasno po Atletiko

Krenuo je Verner u prodor, promešao nekoliko fudbalera Atletika, ali je Stefan Savić uspeo da izbaci loptu pre nego što je fudbaler Čelsija uspeo da je uputi ka golu.

10′ Prva šansa za Čelsi

Dobio je odličan pas Alonso u prostor, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan. Ostaje 0:0.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

I forma je na strani Čelsija

Domaćin na ovaj meč ulazi sa četiri pobede i remijem na poslednjih pet mečeva, dok je Atletiko tri puta remizirao, zabeležio po jednu pobedu i poraz.

Tradicija je na strani Čelsija

Tim iz Londona nikada nije ispao nakon što bi zabeležio pobedu na gostovanju u prvoj utakmici. Za sada su 13/13 kada su takve situacije u pitanju.

 

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

3′ Nešto bolji Atletiko

Neophodan je gol Madriđanima, svesni toga ušli su u utakmicu, pa je posle tri minuta Karasko šutirao, ali je Mendi uspeo da spreči loptu da uđe u gol bez većih poteškoća.

Dobro došli na prenos revanš meča osmine finala Lige šampiona između Čelsija i Atletiko Madrida na portalu Nova.rs!

U isto vreme, pratićemo dešavanja iz Minhena, gde Lacio našeg Sergeja Milinković Savića igra protiv Bajerna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar