Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell NORWAY OUT

Fudbaleri Srbije pobedili su Norvešku u Oslu, u polufinalu baraža za Evro 2020. rezultatom 2:1 posle produžetaka. U regularnom delu meča bilo je 1:1 (0:0), a heroj pobede bio je Sergej Milinković-Savić, koji je postigao oba gola za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Naš tim do Evropskog prvenstva treba da napravi još samo jedan korak, i to u finalnom meču sa Škotskom koji je zakazan za 12. novembra na stadionu „Rajko Mitić“.

Ukoliko i tu prepreku preskoči Srbija će na Evru biti u grupi sa Hrvatskom, Češkom i Engleskom. Zato je pobeda u Oslu bila udarna vest na većini portala u Hrvatskoj.

„Srbi napravili korak prema skupini s Hrvatskom! Još jedna utakmica dijeli ih od Eura“, piše Večernji list uz napomenu da je Srbija favorit u duelu sa Škotskom.

„Srbija slavila nakon drame i stigla ma korak do sudara s Hrvatskom! Presudio genijalan potez SMS-a“, glavni je naslov na sportskim stranama Jutarnjeg lista. Autor teksta ističe da „Sergej do danas nije zabio nijednom, a ove večeri s dva pogotka predvodio je Srbiju do finala doigravanja“.

„Srbija je prošla nakon produžetaka, treba reći zasluženo jer je pokazala više“, piše između ostalog u izveštaju.

„Norveška – Srbija 1:2 Srbija nakon produžetaka na korak do Eura i okršaja s Hrvatskom“, naslov je na portalu Index.hr.

„Srbija je bila mnogo bolja od domaćina. Neverovatno je što su igrači Srbije sve promašili u ovom susretu i bila bi prava sportska nepravda da su ispali“, kaže autor izveštaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar