Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vladimir Petrović Pižon, legenda Crvene zvezde, bio je šokiran vešću da je bivši fudbaler Miljan Mrdaković izvršio samoubistvo u iznajmljenom stanu na Zvezdari.

Miljan Mrdaković bio je član mlade reprezentacije (U21), čiji je selektor u periodu od 2002. do 2004. godine bio Vladimir Petrović.

PROČITAJTE JOŠ

Nije se Mrdaković naigrao utakmica kod Pižona, navodno je bilo tu nesuglasica, ali ga je proslavljeni vezista Crvene zvezde i te kako cenio kao igrača, što je potvrdio u razgovoru za Nova.rs.

“Zatečen sam, nedavno sam pročitao baš na internetu da je Mrdaković izvršio samoubistvo. Strašno, jezivo… Baš ne mogu da shvatim šta se dogodilo da učini nešto tako strašno. Verovatno mu je nešto ‘kvrcnulo’ u glavi, ne vidim šta drugo može da bude. Bila je ova izolacija, teška vremena, mora čovek da se druži s ljudima, da ima društvo. Mlad je momak, mogao je da izlazi, da se veseli… Ali, ne bih zaista da nagađam šta je uzrok, razumite me”, rekao je Vladimir.

Miljan Mrdaković u dresu AEL s Kipra; Foto: EPA/FRISO GENTSCH

Petrović je zatim “preselio” priču na igračke kvalitete Miljana Mrdakovića, napadača koji je tokom bogate karijere promenio čak 20 klubova i 11 zemalja. Jednostavno, nije želeo da ulazi u brojna nagađanja i spekulacije da je Mrdaković u poslednje vreme, navodno, imao psihičke probleme.

“Bio je izuzetno interesantan igrač, sa mnogo talenta. Jer, sa 16 godina otići u Anderleht, malo ko je to mogao uradi. Nekada je igrao bolje, nekada lošije, ali sve u svemu – interesantan igrač. Bio sam mu selektor u mladoj reprezentaciji, a zvao sam ga i 2011. godine kada sam vodio A tim Srbije. Išao sam na Kipar da ga gledam, bio je tada član AEK-a iz Larnake i bio je najbolji strelac kiparskog šampionata. Rekao sam mu da kuburimo s centarforovima i da mi treba igrač kao on. Bio je srećan, ne samo zbog poziva, nego generalno, bio je zadovoljan životom, videlo se to na njegovom licu. Mislio sam da će se i oženiti… Skroz normalan dečko, zadovoljan, igra fudbal, radi to što voli. Ponavljam, i dalje ne mogu da verujem da se ubio”, tužnim tonom će Vladimir Petrović.

Četvrtoj Zvezdinoj zvezdi posebno je bilo žao što je Mrdaković iza sebe ostavio sina Uroša, rođenog 2004. godine, koji je član Radničkog iz Niša.

“To je tek tragedija. Ne daj bože nikome. Živimo u ovom vremenu kada su svi na telefonima, moraju ljudi više da izlaze, da se druže, da postoji kontakt”, završio je priču jedan od Mrdakovićevih fudbalskih mentora Vladimir Petrović Pižon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar