Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je meč protiv Portugalije, u kom je Srbija izvukla remi sa 2:2 uz poništeni gol Kristijana Ronalda.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo VAR tehnologije, poništen je gol Ronalda u nadoknadi, pa je Portugalac bacio traku i otišao sa terena. Prokomentarisao je to i selektor Srbije-

„Ja ne komentarišem sudijske odluke ni kad su za, ni kada su protiv nas“, rekao je Stojković na pitanje portugalskih novinara.

„Greške su sastavni deo sporta i mi moramo tako da gledamo na stvari. Nisam video tu situaciju, tako da ne mogu da tvrdim sto posto da li je gol ili nije. Ako pogledam, znaću istinu, sada je ne znam“, dodao je Stojković.

On je donekle iznenadio tvrdnjom da nije spremio posebnu taktiku za čuvanje Kristijana Ronalda.

„On je veliki igrač, jedan od najvećih, ali smo negde, ja lično bar – imao sam fokus na Bernardu Silvi, on pravi razliku na terenu i to je to. Nismo imali specijalnu strategiju da zaustavimo Kristijana, samo smo hteli kao tim da delujemo na terenu, pa ko je bolji neka pobedi.
Ali generalno mislim da smo uspeli da zaustavimo i Kristijana koliko-toliko i da kontrolišemo njegovu igru“, kaže Stojković.

„Prvo, mislim da im prenosim nešto pozitivno. Znate kako špricer može da bude hladan, e tako sam i ja. Verovao sam u preokret i rekao sam im da ćemo pobediti. Da li je ludost ili prevelika ambicija, ali je nešto što osećam. Normalno da je drugo poluvreme moralo da bude drugačije i da krenemo da igramo fudbal. I izmene su dovele do tog verovanja da možemo u preokret“.

Podsetio je i da je rival prvak Evrope.

„Mislim da je važno da ono što mene raduje, jak karakter igrača i ono što sam juče rekao da predaja ne postoji u našem rečniku. Morate verovati da možete da napravite dobar rezultat. To je pozitivno. Generalno, ovo je teško. Kad igrate protiv superjake ekipe kao što je Portugal znate šta možete da očekujete, ali morate da budete hrabri da pokažete da se ne bojite i šta možete. To smo uradili kad smo bili u minusu od dva gola. Rezultat je realan. Bilo bi tužno da smo izgubili na kraju, bez obzira sa greškom ili bez nje i mislim da ne bi bilo zasluženo“.

Govorio je i o taktici.

„Ako ste primetili, samo sam izmenio neke stvari, Tadić je otišao u špic da se druži sa Mitrovićem, a da Sergej bude iza, a da Maksimović bude u sredini. Ta rokada je bila dobra i uradio sam je. Ulazak Radonjića je bio isplaniran, samo je pitanje bilo kada. I onda vučete poteze za koje mislite da će vam doneti nešto dobro. Formacijski ništa nije menjano. Gudelj se vraćao po loptu i normalno je da to radi, neće ova trojica pozadi da grade igru. Krenuli smo u pas igru, da budeš miran na lopti i da ne smeš da grešiš. Ako grešiš, uvek će ti svi stvarati probleme. Mi smo dva, tri puta to radili i stalno smo bili u kontraritmu“.

Razočaran je čak Stojković epilogom.

„Ako ste vi zadovoljni, da ne uvredim Portugal, ali sam očekivao da dobijemo. Igrate sa vrhunskim ekipama da budemo realni. Mogli smo da pobedimo, samo mi je žao, a svima vama isto, što nema publike. To bi totalno drugačija priča bila. Imaju oni kvalitet, nije lako pobediti, ali večeras smo mogli. Bili smo blizu, ali hajde drugi put, imamo i meč u Lisabonu“.

Slede kadrovske promene.

„Milenkovića neće biti u timu, Veljković nije tu ali imamo Spajića. Možda ćemo sa četiri, ne moramo sa tri pozadi. Imamo zamenu za Blekija, neće biti problem. Voleo bih da ne primimo gol i da budemo oni koji će prvi dati. Dok ne počne utakmica i ne krenu minuti, ne znate šta vas očekuje. Ali bićemo spremni za Azerbejdžan. A što se tiče Iraca, rekli su mi, ali nemam neki komentar, možda su se umorili u Beogradu, previše su trčali. Šalim se. Luksemburg je dobra ekipa i rekao sam pre desetak dana da će biti najkomplikovanija i najteža utakmica. Zaista tako mislim“.

Milenković je pravio kikseve, ali nije izgubio poverenje.

„Treba biti realniji, ako imamo bolje igrače u odbrani, slobodno mi recite i zvaću ih. Ovi igrači koje imamo poseduju određeni kvalitet i iskustvo, a greške se dešavaju. Šta Portugal da kaže za golove od 0:2 do 2:2. Ne treba gubiti nadu i ostati pozitivan, biti koncentrisaniji. Iritantno je kad prva lopta uđe u boks i daju ti gol. To su i Irci uradili. To su neke stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju, ali to je ipak fudbal. Bitno je kakav utisak ostavite i kako to opredeljenje imate. Kakav fudbal hoćete da prikažete. A ja želim da Srbija izgleda atraktivno. Ekipa koja se ne boji i ne predaje. Da pruži publici zadovoljstvo i napravi rezultat. Radićemo i na toj odbrani kad budemo imali vremena, a pratićemo i ostale igrače, ako ste na to mislili. Onaj ko bude pokazao formu“.

Mnoge je iznenadio startni tim.

„Vi ste videli da smo ušli u meč sa jako ofanzivnom postavom i to prvo poluvreme nije toliko da od vas sve zavisi. Oni su maestralni, svi ti igrači. Jednostavno ti ne daju. Taj potez da se izrotira pozicija njih dvojice je doprinela dosta našoj igri. E sad, to je jedan potez i ideja trenera, a da li može da Tadić bude u špicu, a da Sergej bude iza, mislim da mogu da igraju zajedno. Ne vidim razlog zašto ne bi mogli“.

Golovi su bili atraktivni.

„To je fantazija, to je ta lepota koju hoću i da vi pričate o tome. To je fudbal koji tražim, ali pogledajte i golove protiv Iraca. Isto su na perfektan način postignuti. Sve iz prve, to je ono kakvom fudbalu treba da težimo. Akcija je bila… samo bravo“.

Lekari su imali pune ruke posla.

„Despotović i Veljković su se vratili juče i došli su sa lakšim povredama. Probali smo da kroz medicinski tretman popravimo stanje, ali nije bilo na sto posto i u dogovoru sa mnom smo odlučili da se vrate kući“.

Mitrović je rekordom ispisao istoriju.

„Čestitam Aleksandru, zaista veliki podvig, zaslužio je tako nešto jer daje sebe maksimalno u svakoj utakmici i na treningu. Ima kvalitet borca, lepa stvar za njega, ali verujem da neće stati na ovom broju. Mlad je i predstoji mu golgeterska karijera“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar