Mitrović i Vlahović; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Selektor Piksi Stojković osvrnuo se na trijumf u Luksemburgu (1:0), da li su igrači shvatili šta je bilo loše na tom gostovanju i govorio o meču sa Azerbejdžanom u utorak (20.45, TV Nova S), kao i o tandemu napadača Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović.

„Sergej i Tadić su pretrčali po 12,5 kilometara, Vlahović 11,5, i dva defanzivca Nastasić i Veljković po 11. Sa te strane trener može da bude samo zadovoljan. Ta pobeda je nagrada za angažovanje i profesionalan odnos prema reprezentaciji, ali ljudi očekuju da na svakoj utakmici date po četiri-pet golova, što je apsolutno nemoguće“, rekao je Stojković.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor „orlova“ smatra da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, starteri protiv Luksemburga, zajedno funkcionišu sjajno u napadu.

„A, što ne bi funkcionisali? To su naši napadači, imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića, zadovoljan sam s onim što imam. Mislim da se slažu, govore istim jezikom, nema zbog čega da se ne razumeju. Bitno je da daju sve od sebe i da igraju za tim, gaje timski duh i to potvrđuju iz meča u meč“.

Piksi Stojković se osvrnuo i na veliki broj igrača kojima zbog kartona protiv Azerbejdžana preti suspenzija na gostovanju Portugalu u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundijal, i dodao da ne odustaje od ofanzivnog stila igre.

„Šta, sad ćemo kao da menjamo nešto, da igramo defanzivno? Igraćemo s onoliko napadača koliko bude potrebno“, naglasio je Stojković.

BONUS VIDEO Francuska – Španija 2:1, golovi i šanse sa finala Lige nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram