Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da je Srbija zasluženo otišla na Mundijal u Kataru, posle pobede nad Portugalom.

„Orlovi“ su slavili u Lisabonu posle pobede 2:1 i golova Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića iz 33. i 90. minuta.

„Upravo tako, mislim da smo po onome što smo prikazali, zaslužili da pobedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu s uverenjem da dobijamo, bez obzira što smo igrali protiv Portugala. Oni su bili prvaci Evrope sa svim tim igračima. Veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke“, rekao je Piksi za TV Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetio je i da je od starta najavljivao da će Srbija igrati na pobedu protiv Portugalaca, iako izgledi nisu bili naklonjeni našem timu.

„Od početka smo govorili da je utakmica u Lisabonu finale, to se i desilo. Jedino taj rezultat, pobeda nas vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, taktička zrelost, ponašanje, poštovanje svih principa koje smo tražili, požrtvovanje igrača, dovelo je do toga da Srbija treba da bude ponosna. Ništa ne bi bilo drugačije ni da je bilo nerešeno, Srbija treba da slavi noćas“, istakao je selektor.

Mnoge je iznenadilo to što Aleksandar Mitrović nije od starta počeo da igra protiv Portugala.

„Ne znam šta da kažem, moj posao je da osmislim i prenesem igračima, da ih ubedim i sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Mislim da je sa taktičke strane stručni štab odradio svoj deo posla i da je do tančina objašnjeno igračima šta i kako treba raditi na terenu. Bila je prelepa igra, verovali smo u to. Niko od protivnika nema krila da leti, to je u polju igra deset na deset, pokazali smo srce, volju i motivaciju, vratilo se kako treba“, objasnio je Stojković.

Dodao je i to da je sada srušena tradicija loših rezultata sa Portugalom srušena.

„Juče su me pitali na konferenciji za 1984. Rekao sam da tradicije pozitivne i negativne postoje da bi se r+ušile. Eto posle 37 godina smo pobedili Portugal i srušili tradiciju“, naglasio je Piksi.

Upitan o ograničenjima Srbije na samom prvenstvu, selektor je napomenuo da će tek biti procena onoga što je do sada urađeno.

„Ja mislim da nemamo limit, posle ovoga ćemo analizirati sve. Urađeno je sve perfektno, ušli smo u finiš sa istim brojem bodova kao i Portugal, pokazali smo sada ko je bolji. Imamo potencijal za veće stvari“, zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO Gol Mitrovića za pamćenje i plasman Srbije na Mundijal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram