Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Fudbaleri Srbije napravili su podvig protiv Portugala (2:1) i usred Lisabona obezbedili mesto na Svetskom prvenstvu, a ovaj susret mogli ste da pratite uživo na TV Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija od osamostaljenja nikada nije učestvovala u baražu za Svetsko prvenstvo jer je do sada naša selekcija uvek ili direktno odlazila na planetarnu smotru ili je već nakon kvalifikacija ostajala bez šanse. Srbija ide direktno u Katar.

Ovog puta Portugala čeka najteži baraž u istoriji.

U baražu će igrati 12 selekcija koje će biti podeljene na tri turnira, na kojima će se igrati polufinale i finale, a pobednik turnira ide na Mundijal.

Dakle, 12 selekcija se bori za tri mesta koje vode u Katar.

Dobra vest za Portugal je da će biti domaćin polufinalnog susreta. Domaćinstvo finala će biti odlučeno žrebom 26. novembra, a na tom mini turniru Srbija će morati da slavi u oba susreta kako bi izborila mesto u Kataru 2022. godine.

Portugal će se u baražu naći baš kao i Švedska, Švajcarska, Škotska, Rusija, Češka, Poljska, Severna Makedonija. Jedno mesto će zauzeti Holandija, Norveška ili Turska kada takmičenje u toj grupi bude završeno u utorak, te Finska ili Ukrajina kada odigraju preostale mečeve.

Dok su Vels i Austrija ranije obezbedili mesta kroz Ligu nacija.

Rivali će biti odlučeni žrebom koji je na programu 26. novembra u 17 časova.

Polufinalni mečevi će biti na programu 24. marta, dok se finala igraju 29.

BONUS VIDEO Dušan Tadić postiže pogodak protiv Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare