Foto: Starsport

Srpski fudbal nastavlja da obara negativne rekorde.

U petak ujutru smenjen je Dušan Bajić koji više ne radi u Proleteru. Dva remija sa Mladosti iz Lučana i Radnikom bili su dovoljni da ga se u klubu odreknu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ovo je poslednjih godina postao pravi obrazac ponašanja, pa se tako u proseku, po istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), treneri u našoj zemlji smenjuju nakon samo 188 dana. Niko u Evropi nema manje poverenja u trener od Srbije.

Samo dva tima nisu promenila trenere od početka sezone. Dejan Stanković je i dalje na klupi Crvene zvezde, dok Aleksandar Stanojević i dalje brine o igrama Partizana. Dve najstresnije pozicije u srpskog fudbalu jedino su sve vreme imale iste ljude.

Deluje neverovatno sve ovo što ste pročitali?

Od početka plej-ofa i plej-auta Superlige Srbije (prošlo je samo dva kola), već je smenjeno pet trenera. Ubedljivo najviše pažnje privukla je smena Saše Ilića sa klupe Čukaričkog.

Čukarički je sporazumno raskinuo saradnju sa Sašom Ilićem, a odluka je doneta nakon sastanka sada već bivšeg šefa stručnog štaba i Uprave kluba. Sa Banovog brda su naveli da su „zahvalni Iliću na sjajnim rezultatima i trećem mestu osvojenom pred plej-of Superlige“.

Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

I, rešili da se rastanu!? Pa, nije baš tako. Jer, imaš odlične rezultate, tik si uz večite koji su se borili za titulu, ali je najbolje da se „zahvalimo na saradnji“. Sporna je, između ostalog, bila situacija kada je Bojan Kovačević oborio Rikarda Gomeša sa leđa, a sudija Novak Simović nije isključio igrača „brđana“.

„Ja retko kada komentarišem suđenje, ali činjenica je da je Bojan Kovačević napravio faul koji je trebalo da se sankcioniše crvenim kartonom, koji sudije nisu videle“, rekao Ilić i na neki način sebi potpisao otkaz tim rečima.

Imamo tu i slučaj Nebojše Vučkovića koji je bio trener Spartaka tačno 63 dana dobio je otkaz nakon što je poražen od Novog Pazara sa 3:1 u prvom kolu plej-auta. Subotičani su tako krenuli neslavnim putem jer su dobili četvrtog trenera u liku Slavka Petrovića nakon Vladimira Buača i Vladimira Gaćinovića. Razočaravajući potezi Uprave koji pokazuju da ne veruju treneru, ne bilo kom treneru, nego nijednom.

Nebojša Vučković; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Tu je i slučaj Ivana Stefanovića koji se rastao sa Napretkom iz Kruševca nakon što nije upisao nijedan trijumf u sedam mečeva prolećnog šampionata.

Oktaz je dobio dva dana nakon poraza od Voždovca sa 3:1 u 28. kolu Superlige. Nije bilo važno ni što je iznenađujuće stigao do remija protiv Partizana (0:0) na stadionu crno-belih. Seo je na klupu januara, a već krajem marta je bio bivši.

Ivan Stefanović i Aleksandar Stanojević; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dejan Đurđević je dobio otkaz u Kolubari iz Lazarevca nakon jednog komentara o Upravi kluba.

Naime, nezvanično je upravu kluba nazvao amaterima, odluka je doneta vrlo brzo, pa je u plej-aut Kolubara krenula sa novim trenerom.

„Napravili smo dobar rezultat i pored raznih problema u prvom delu sezone. Sami smo krojači svoje sudbine, ali čudi me nepoštovanje ljudi iz kluba prema meni. To nisam zaslužio, nisam nikad sebe stavljao u prvi plan. Jednostavno, nije dobro kad amateri koji vode klub budu ispred nas profesionalaca“, rekao je čuveni „Švaba“.

Vrteška bez kraja.

BONUS VIDEO Najčudniji fudbalski stadioni na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare