Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Veliki problemi u redovima crno-belih.

Nedavni izbori u Sportskom društvu Partizan izazvali su brojne kontroverze i na površinu izvukli prljav veš fudbalskog kluba. Nakon brojnih pokušaja čelnih ljudi fudbalske sekcije Milorada Vučelića i Miloša Vazure da i upotrebom sile zaustave promene, novo rukovodstvo je ušlo u prostorije kluba i već na startu se suočilo sa ogromnim dugovima.

PROČITAJTE JOŠ

Sekretar sportskog društva i proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković otkrio je detalje astronomskog duga koje je prethodno rukovodstvo napravilo i dovelo na ivicu egzistencije čitavo sportsko društvo.

„Nakon preuzimanja sportskog društva dali smo zadatak revizorskoj kući da obradi dokumenta i prva saznanja su da dugovanja za poreze i doprinose iznose preko 71 milion dinara uz kamate, porez na imovinu je preko 75 miliona plus kamate, struja je 19 miliona, voda 110 miliona dinara. Postoji vansudska hipoteka na stadion u iznosu preko 11 milijardi dinara pod koju je fudbalski klub stavio stadion koji je u vlasništvu Sportskog društva.

Foto: Medija centar

Čitav problem sa katastrofalnom situacijom nastao je zbog poslovanja fudbalskog kluba čiji dugovi prema sportskom društvu u ovom trenutku iznose oko 15 miliona evra i zbog čega je ugroženo funkcionisanje, a Partizan može da izgubi i stadion. Namera je da se obave razgovori sa predstavnicima fudbalskog kluba i da se pronađe rešenje za katastrofalnu situaciju.

„Naše namere su da sportsko društvo vratimo na mesto koje zaslužuje, da klubovi imaju optimalne uslove i pomoć od strane i da spasimo našu imovinu jer smatramo da sportsko društvo kao vlasnik stadion treba da se ophodi kao pravi domaćin. To prethodno rukovodstvo nije radilo jer postoje ozbiljna dugovanja od strane fudbalskog kluba koja su fakturisana ka sportskom društvu. Zbog dugovanja fudbalskog kluba je stavljena hipoteka na stadion, i ako fudbalski klub ne plati dug, izgubićemo stadion“ izneo je dramatično upozorenje Tanasković.

Problem je što je deo dokumenata nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.

„Postoji papirologija, revizija će jasno utvrdi koje su to situacije, koja su to dugovanja. Postoje saznanja da dokumentacija od 2020. pa unazad uništena i da je bila u nekom prostoru koju su spalili navijači i da ona ne postoji. Ne bi ništa da prejudiciram, revizori će to da utvrde, verovatno postoje zapisnici ako je ta dokumentacija nestala i ovo je poslednji put da preko medija napadamo jedni druge. Sigurno da se postavlja ozbiljno pitanje iz kog razloga dokumentacija nedostaje“.

Glavni plan u narednom periodu novog rukovdstva će biti izgradnja odgovarajuće infrastrukture za sve klubove sportskog društva.

Ostoja Mijailović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„Mi smo sada u procesu sagledavanja cele situacije. Potencijal postoji, želja nam je da na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailović napravimo jedan montažno-demontažni objekat za kolektivne sportove, za individualne sportove, za sve klubove, da damo tu mogućnost da mogu da treniraju“.

Restoran sportskog društva Partizana svojevremeno je bio jedan od simbola grada, a već neko vreme nije u funkciji, a postoji sumnja da su prostorije zloupotrebljavane što je dovelo do gašenja.

„Želja nam je da kapacitete i infrastrukuru u objektima koji se iznajmljujemo stvorimo prihod. Jedan od najlepših restorana je bio na stadionu u sportskom društvu, a sada je zapečaćen. Idu razne priče šta je tamo bilo, a naše je da pokušamo da to vratimo u normalu. Imamo crno-beli butik, imamo magacine za iznajmljivanje, imamo ideju da napravimo muzej jer Partizan ima bogatu istoriju, da napavimo nešto što je prava sportska priča“.

BONUS VIDEO  Fudbaleri Partizana na utakmici košarkaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare