Foto: youtube.com

Fudbaleri Partizana protiv Rubina iz Kazanja imali su novu, ozbiljniju, ali i bolnu proveru, bilo je 5:2 za Ruse uz sjajan učinak srpskih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su se sastali sa ruskim timom u Antaliji, a Aleksandar Stanojević rešio je da startnu šansu da sledećoj postavi: N. Stevanović, S. Marković, Vujačić, Banjak, Brežančić, Šćekić, Jojić, Natho, Asano, L. Marković, Štulić.

Sa druge strane su bili Medvedev, Starfelt, Uremović, Zotov, Samošnikov, Jevtić, Šatov, Kvaratškelija, Makarov, Abildgard, Despotović, a posebno su se istakli Despotović kao dvostruki asistent i Jevtić, strelac jednog gola.

Prethodno, Partizan je pobedio ekipu Zaglembja sa 2:1, upravo je talentovani Štulić bio heroj meča kao strelac pogotka u 88. minutu, sad je dobio priliku od početka, imao je jednu dobru šansu pred kraj poluvremena, pri 3:0.

U 12. minutu, Makarov je bio strelac za vođstvo Rubina, posle akcija koja je bila efektna sa brzim pasovima. Lopta je munjevito došla sa levog krila na desnu stranu, odakle je Makarov „bocnuo“ preko Stevanovića, uz pas Despotovića.

Uzbro je Rubin povisio na 2:0, strelac je bio Jevtić, i to u situaciji kada je Despotović oduzeo loptu Markoviću i pokrenuo akciju.

Pred kraj poluvremena, Rubin je došao do laganih 3:0, kad je Stevanović katastrofalno vratio loptu u igru. Praktično je poklonio Rusima, a Despotović nije odbio priliku da zabeleži drugu asistenciju, uposlio je Kvaratškeliju.

Posle toga, Štulić je mogao da iskoristi jednu gužvu pri korneru, ali je poslao loptu pored gola, nije imao sreće kao na meču protiv Poljaka.

U uvodnim minutima drugog poluvremena, Partizan je iz penala Natha smanjio na 3;1, da bi zatim jedan gol crno-belima bio poništen zbog ofsajda posle kornera.

Nedugo zatim, Rubin je povisio na 4:1, strelac u 60. minutu bio je Kosarev, samo četiri minuta po ulasku u igru.

I u ovoj situaciji, Partizan je jeftino izgubio loptu na polovini Rubina, koji nije bio spor, naprotiv, ekspresno se Kosarev našao pred golom crno-belih i preciznim udarcem najavio trijumf.

U 75. minutu, Partizan je iznudio novi penal, i to tako što je Lazar Pavlović imao dobar prodor iz kog se izrodio i crveni karton za igrača Rubina. Suma je bio precizan sa bele tačke, a onda je fer-plej potezom Partizan dozvolio Rubinu da izvrši izmenu umesto isključenog Zotova.

Penal serija se nastavila, pa je i Rubinu dosuđena najstroža kazna zbog nesmotrenog starta Sume – 5:2 preko Ignjateva. Nije bio zadovoljan viđenim Aleksandar Stanojević, o tome svedoči najbolje momenat iz završnice meča, koji su zabeležile i kamere. Na klupi je već bezvoljno čekao poslednji zvižduk, svestan da ga čekaju lekcije za igrače, naročito zbog popuštanja u koncentraciji pri jednostavnim pasovima i bezazlenijim duelima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar