Fudbaleri Srbije otputovali, Stevanović vraćen Partizanu

Fudbal 21. jan 202110:57
Podeli:
Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije koju čine igrači iz domaćeg šampionata (plus Ranko Veselinović koji nastupa za kanadski Vankuver u MLS ligi) otputovala je u ranim jutarnjim časovima prvo za Pariz, a onda u Dominikansku Republiku i prestonicu Santo Domingo.

PROČITAJTE JOŠ

Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije zadužen za ovu akciju reprezentacije Srbije, ne krije da je zadovoljan mini pripremama koje su od 15. januara održane u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

„Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo dakle sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih čeiri – pet dana zajedničkog boravka.“

Kadrovska situacija nije sjajna.

„Nažalost tu je jedan detalj koji je poremetio sve, poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Filip Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Mihailo Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare.“

Kako su se momci privikli na sistem rada u reprezentaciji?

„Mislim da je velika većina njih već bila u mlađim selekcijama tako da su upoznati i sa zahtevom i sa idejama, imamo dosta igrača koji su bili sa nama u mladoj selekciji. Zadovoljni smo dakle adaptacijom svih igrača, tako da je u suštini pred ovaj polazak sve veoma pozitivan utisak“, zaključio je selektor mlade selekcije Ilija Stolica, koji će da predvodi reprezentaciju Srbije na američkoj turneji.

Veljko Birmančević, fudbaler Čukaričkog, debitovaće za reprezentaciju Srbije.

„Moram da istaknem da smo dobro radili u Staroj Pazovi, nadam se da ćemo na turneji ostaviti dobar utisak i ostvariti pobede. Imamo odličnu atmosferu bez obzira što se svi ne poznajemo dovoljno dobro. A kada se radi o zahtevima stručnog štaba, onda moram da kažem da ja i još neki igrači smo već upoznati sa tim zahtevima jer smo pošli kroz mladu selekciju. Ostali su sve dobro prihvatili i nadam se da ćemo svi zajedno biti spremni za ono nas očekuje“, rekao je Veljko Birmančević.

I napadač TSC-a Nenad Lukić ne krije da je srećan zbog onoga što njega i saigrače očekuje na američkoj turneji.

„Sve ovo je neka nagrada za do sada uloženi napor, igre i golove koje sam postigao. Dobro smo radili u Staroj Pazovi, za relativno kratko vreme prihvatili zahteve onoga što traži šef i stručni štab. Nadam se da ćemo na ovoj turneji jako dobro prezentovati Superligu Srbije i srpski fudbal“, istakao je napadač TSC-a Nenad Lukić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar