Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Proleter sa 4:0 u meču prvog kola Superlige Srbije i podgrejali su "strasti" i apetite svojih navijača.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su više možda pokazali na igračkom planu nego što se bilo ko nadao, dok je Rikardo Gomeš pokazao da je pun pogodak.

Osim toga, ekipa Aleksandra Stanojevića je kaznila i Zvezdu za kiks, jer su crveno-beli odigrali 0:0 sa Vojvodinom.

Na povratku u tabor crno-belih Rikardo se odmah upisao u strelce i upravo će se ti njegovi golovi pokazati kobnim za, isprva hrabar tim Proletera.

Meč je rešen već u prvih 13 minuta kada je Partizan dao dva gola, od kojih je jedan bio prava „zolja“ Rikarda sa oko 25 metara. Pravo u rašlje.

Proleter je u prvih nekoliko minuta krenuo ofanzivno i probao je da napadne. Sve se izjalovilo u devetom minutu kada je jedan precizan pas Danila Pantića završio iza leđa odbrane u nogama kod Rikarda.

Gomešu nije bilo teško da to rutinski reši i pogodi za 1:0 sa desetak metara. Četiri minuta kasnije izveo je jednu fintu, drugu i onda raspalio po lopti u ćošak za trans navijača u Novom Sadu i 2:0.

Da Partizan lepo štima pokazali su i ostali igrači iz veznog reda i ofanzivne linije. Prvo je Nemanja Jović u 22. minutu pokupio odbijenu loptu i onda podigao centaršut u peterac za Slobodana Uroševića i 3:0, a onda je u 28. minutu Miloš Jojić iu slobodnog udarca prevario Nikolu Petrića i potpuno demoralisao domaće.

Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan se tu nije zaustavio. Jojić je u finišu poluvremena šutirao malo pored stative sa oko 16, 17 metara, a Danilo Pantić je u 43. minutu prekombinovao.

Umesto da sam završi akciju posle dobrog dodavanja Lazara Markovića, on je hteo da pošalje povratnu za Gomeša, iako je bio sam pred Petrićem. U svakom slučaju, crno-beli nisu imali za čime da žale jer su poluvreme završili sa 4:0.

Na početku drugog dela malo je bolji bio Proleter. Pljusak je postajao sve jači, kiša je natopila teren i to je uticalo da se igra dodatno uspori.

Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Letele su duge lopte na obe strane i jedna takva je u 61. minutu išla ka Zoranu Danoskom koji je izašao praktično sam ispred golmana Stojkovića na 16 metara, ali je očajno šutirao zbog terena.

Isto tako je prošao i Filip Holender koji je do 70. minuta imao solidnu poziciju, pucao je po zemlji i loptu je usporila voda, pre nego odbrana Proletera.

Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Do kraja meča bilo je Partizanu važnije da se niko ne oklizne i ne povredi, pa je Stanojević promenio svu petoricu najboljih iz prvog dela do 75. minuta.

Šansu su dobili neki mlađi igrači, crno-beli su pripretili preko Miljkovića još jednim udarcem s distance na pragu 80. minuta, ali su bez problema sačuvali trijumf.

Proleter – Partizan 0:4 (0:4)

(Gomeš 9, 13, Urošević 22, Jojić 28)

Stadion: Karađorđe, Novi Sad; Sudije: Aleksandar Živković, Milan Minić, Miloje Milićević, Đorđe Maksimović

Proleter: Petrić – Marjanović, Jovanović, Ortiz, Danoski, Joković, Milošević, Bašanović, Živojinović, Kojić, Kaluđerović. Trener: Branko Žigić.

Partizan: Stojković – Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Miljković, Jojić, Marković, Pantić, Gomeš, Jović. Trener. Aleksandar Stanojević.

Drugo poluvreme

90′ KRAJ! Partizan je upisao prvu i ubedljivu pobedu

Do kraja meča samo su crno-beli potvrdili trijumf čvrstom odbranom, pa je Proleter ostao na dve šanse tokom celog meča.

83′ Partizanu poništen gol!

Milovanović je strelac sa 7, 8 metara, ali su sudije to poništile zbog toga što je Filip Holender neposredno pre tog šuta bio u ofsajdu prilikom dodavanja.

Rezultati prvog kola Superlige:

Petak

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:1)

(Jovanović 43, 70 – Milojević 16)

Crvena zvezda – Vojvodina 0:0

Subota

TSC – Novi Pazar 2:0 (1:0)

(Balaž 28 ag, Lukić 51 p)

Proleter – Partizan 0:4 (0:4)

(Gomeš 9, 13, Urošević 22, Jojić 28)

Nedelja

18.55 Spartak – Radnički Niš

21.00 Mladost – Radnički 1923

Ponedeljak

18.55 Radnik – Metalac (18:55)

21.00 Napredak – Kolubara

78′ Solidan pokušaj Miljkovića

Pored gola je šutirao igrač Partizana, ali smo posle duže vremena mogli da vidimo makar nekakvu priliku u ovakvim uslovima.

75′ Stanojević „ispucao“ sve izmene

Stanojević je promenio svih pet dostupnih igrača. Umesto Jovića je ušao Milanović od 60. minuta, u istom minutu je Bibars Natho zamenio Lazara Markovića, a Filip Holender Rikarda Gomeša. Aleksandar Jojić je u 71. minutu ušao umesto Miloša Jojića, a Lazar Pavlović umesto Danila Pantića.

Žigić je promenio četvoricu igrača. Miladinović umesto Živojinovića, Mitrović umesto Kaluđerovića i Stojanović za Kojića već od 46. minuta i Janković umesto Miloševića od 71.

Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

68′ Holender u odličnoj situaciji, ali bez realizacije

Sprečio ga je natopljen teren da bolje šutira, loptu je voda usporila, a onda je i odbrana uspela da reaguje.

61′ Opasna situacija za Danoskog!

Proleter igra dugim loptama i jednu je iz pozadine, iz sredine dobio Danoski. Izdržao je duel sa defanzivcem Partizana, ali je teško bilo da vodi loptu i šutirao je pored gola sa oko 16 metara.

Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

53′ Preti Proleter

Danoski je centrirao ka golu Partizana, loptu niko nije pokupio, ali je ona prošla blizu gola. Teren je natopljen zbog pljuska i sada je mučno igrati po njemu.

49′ Kakva šansa za Uroševića!

Izveli su igrači Partizana korner sa desne strane, lopta je stigla do Uroševića koji je gađao glavom, ali nije pogodio za 5:0.

46′ Pljusak u Novom Sadu, počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

Proleter Partizan Novi Sad
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

45′ Kakvo poluvreme crno-belih – 4:0

Napadački perfektno, konkretno, prava dodavanja, precizni šutevi, realizacija. Sve je štimalo u timu Aleksandra Stanojevića koji nema baš ništa da zameri svojim igračima u pauzi.

43′ Zamalo peti gol, opet velika šansa crno-belih

Prekombinovao je Danilo Pantić koji je posle dva kratka dodavanja, od Markovića primio loptu u šesnaestercu. Imao je ispred sebe samo Petrića, ali je odlučio da doda Rikardu za het-trik i nije se završilo najbolje.

41′ Jojić tik pored stative!

Miljković je centrirao, nikog nije bilo u petercu pred golom Proletera, lopta je u nastavku akcije stigla do Jojića koji je šutirao iz prve sa 17, 18 metara malo pored gola Proletera.

40′ Partizan je usporio ritam

Oborili su ritam igrači Aleksandra Stanojevića i najpre teraju igrače Proletera na povratne lopte ka odbrani i Petriću, a onda kada napadaju, polako grade akcije iz zadnje linije.

35′ Proleter je imao jedan solidan napad

Sve je u igri ekipe Branka Žigića poremećeno prvim golom, ali su igrači u crvenim dresovima probali da napadnu preko levog krila, ali zatvaraju to Urošević i Vujačić.

28′ GOOOOL! Jojić pogađa za 4:0

Slobodan udarac je pogodio Jojić veoma vešto. Krenuo je Petrić u drugu, desnu stranu, Jojić nije šutirao preko živog zida već nisko i pored i to je presudilo golmanu Proletera.

22′ GOOOOL! Urošević je strelac za 3:0

Delovalo je da se Proleter odbranio od prekida, ali je Nemanja Jović dobio odbijenu loptu na desnom krilu, došao je do gol-aut linije i odatle je podigao centaršut za Uroševića, a ovaj je glavom savladao Petrića.

Foto: Starsport

21′ Opasan šut Jojića, brani Petrić

Probao je vezista Partizana sa desne strane po zemlji i samo je nastavio period dominacije tima Aleksandra Stanojevića

19′ Partizan „grize“ u svakom napadu

Crno-beli igraju veoma motivisano u prvih 20 minuta, posebno posle prvog gola Proleter se muči da iznese loptu na protivničku polovinu. Tim iz Humske imao je solidan napad sa desne strane preko Lazara Markovića, a nakon jednog kornera sa suprotne strane nastala je gužva pred golom domaćih.

13′ GOOOOL! Bomba Rikarda za 2:0

Ovog puta je solo-akciju izveo igrač sa portugalskim pasošem, izveo jedan dobar dribling, drugi i onda sa distance pogodio rašlje gola Proletera.

9′ GOOOOL! Rikardo pogađa za Partizan, 1:0

Odličan napad igrača Partizana i precizna lopta ka sredini za povratnika od povratnika! Danilo Pantić je prosledio loptu Rikardu, ovaj je ostao sam ispred golmana i rutinski je rešio akciju udarcem u donji desni ugao gola Proletera za 1:0.

6′ Domaći će igrati kontre

Miljković je presekao jedan solidan pokušaj dodavanja igrača Proletera, koji za sada igraju otvoreno protiv Beograđana.

2′ Opasan Proleter na početku!

Istrčao je Stojković posle centaršuta sa leve strane, Kaluđerović se našao na 15, 16 metara od gola i odatle je probao da glavom savlada golmana Partizana, ali je Stojković to iskontrolisao rukom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare