Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su nerešeno, 0:0 na otvaranju sezone.

Zvezda je od samog početka utakmice krenula ofanzivno, pokazali su izabranici Dejana Stankovića da žele što pre da dođu do gola, ali je prva pripretila Vojvodina, pošto je Nemanja Čović mogao da ugrozi gol Borjana, no nije uspeo da probije poslednju liniju.

PROČITAJTE JOŠ...

Brzi se konsolidovala Zvezda, pa su u 4. minutu preko Bena po prvi put ugrozili gol rivala. Odmah potom usledila je i prava serija naleta tokom kojih su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić stvarali glavobolje rivalu, no uprkos tome nedostajao je završni pas. U 16. minutu igrači Zvezde su tražili penal nakon što je Ben pao u kaznenom prostoru posle duela sa dvojicom igrača Vojvodine, ali najstrože kazne nije bilo, potom su u 33. minutu Ivanić, pa Katai probali glavom, nadovezao se Krstović, a u 44. minutu Ben je propustio novu veliku priliku, pošto je iz okreta pogodio stativu.

Poslednji udarac u prvom poluvremenu uputio je Aleksandar Katai, ali je lopta otišla zamalo pored gola, dok je Rodićev pokušaj centaršuta otišao daleko od saigrača.

Početak drugog poluvremena doneo je novu veliu šansu za Zvezdu, kada je Ivanić šutirao, pogodio igrača Vojvodine od kog se lopta odbila ka Krstoviću koji nije uspeo da je sprovede u mrežu. Četiri minuta kasnije, u 51. je Ben bio u više nego dobroj poziciji, ali je sa manje od pet metara prebacio čitav gol.

U 58. minutu Novevski je oprobao udarac, no lopta je završila u rukama Borjana, potom je Rodić upropastio dobar napad Zvezde lošom asistencijom, Krstičićev pokušaj iz peterca je izblokiran, a u 83. minutu Milan Pavkov, koji je dobio šansu, je pas Kataija iskoristio da šutne, ali je pogodio jedino mesto gde nije bilo šanse da završi u mreži – golmana Simića.

U 85. minutu Vojvodina je preko Čovića mogla do gola, ali je kapiten Vojvodine bio zamalo neprecizan udarcem glavom, dok su u sudijskoj nadoknadi Ivanić, Falko i na kraju Dragović propustili dobre prilike.

Gola do kraja nije bilo, fudbaleri Vojvodine imaju mnogo više razloga da budu zadovoljni, a pred Dejanom Stankovićem je jedna velika dilema – kako „sakriti“ nedostatak napadača, jer je evidentno da crveno-beli u ovom momentu nemaju pravog realizatora.

Priliku za popravni Zvezda će imati u utorak, kada će odmeriti snage sa Kairatom u Kazahstanu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će Vovjodina u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa litvanskim Panevežisom 22. jula.

Crvena zvezda – Vojvodina 0:0

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Lazar Lukić; Gledalaca: 20.360

Crvenazvezda: Borjan, Gajić (od 46. Bakajoko), Babić, Dragović, Rodić, Sanogo (od 46. Kanga), Krstičić, Ivanić, Katai, Ben (od 70. Falko), Krstović

Vojvodina: N. Simić, Nikolić, Bjeković (od 28. Cucin), Devetak, Stevanović, Kovačević, Čović, Topić (od 61. Maksimović), Busnić, Novevski (od 82. Bastajić), V. Simić, Mrkaić (od 61. Zukić)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 1. kolo

Petak

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:1)

(Jovanović 43, 70 – Milojević 16)

Crvena zvezda – Vojvodina 0:0

Subota

18.55 TSC – Novi Pazar

21.00 Proleter – Partizan

Nedelja

18.55 Spartak – Radnički Niš

21.00 Mladost – Radnički 1923

Ponedeljak

18.55 Radnik – Metalac (18:55)

21.00 Napredak – Kolubara

Kraj! 

Nakon gotovo 100 minuta igre, meč je završen – 0:0.

90+6′ Očajan šut Dragovića

Ivanićeva savršena asistencija, veoma loš udarac Dragovića.

90+5′ Ni Falko nije uspeo da pogodi gol

U 16 metara su crveno-beli bili ponovo, šutirao je Falko, pogodio igrača Vojvodine, promene rezultata nije bilo.

90+1 Šut Ivanića preko gola

Pavkov je spustio grudima, Ivanić šutnuo, lopta je otišla preko gola, pa je ostalo 0:0.

90+ Počela je sudijska nadoknada

Igraće se još sedam minuta

90′ Sve manje nade za Zvezdu

Napadali su, i napadali, i napadali, ali lopta nije htela u gol, a jedna dobra šansa je otišla u nepovrat kada se Aleksandar Katai okliznuo tokom prodora.

85′ Čović mogao da šokira Zvezdu

Nakon iznuđenog kornera i centaršuta Čović je bio najviši u skoku, odlično šutirao, dovoljno snažno da nije bilo šanse da Borjan odbrani, ali je bio neprecizan.

83′ Nije ovo dan igrača Zvezde

Savršen prodor Kataija, odličan povratni pas, natrčao je na loptu Pavkov, ali je šutirao na jedino mesto gde nije bilo šanse da zatrese mrežu – pravo u Simića.

78′ Prvi šut Dragovića u Zvezdinom dresu

Napada Zvezda, Vojvodina ne uspeva da na duže zadrži loptu van svog kaznenog prostora, ali isto tako se sjajno drže u defanzivi Novosađani. Nakon još jedne gužve šutirao je Dragović, ali je veoma loše zahvatio loptu, pa je ostalo 0:0.

75′ Totalna ofanziva Zvezde

Krstović je izašao, Pavkov ušao, a igru je napustio i Milan Rodić, umesto kog je ušao Strahinja Eraković, pa bi Zvezda trebalo da u završnici igra sa golmanom, tri defanzivca i čak sedam igrača u ofanzivnoj liniji. Takođe, Pavkova su navijači dočekali stihovima sada već čuvene pesme „Hej, Pavkov…“

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

72′ Neće lopta u gol 

Po ko zna koji put na meču Zvezda je uspela da loptu ubaci u pet metara, ali su se spetljali crveno-beli, nije Krstičić uspeo da loptu zahvati iole bolje, te je ostalo 0:0.

70′ Izmena u Zvezdi

Igru je napustio potencijalni tragičar crveno-belih Ben, a šansu je dobio Filipo Falko.

67′ Loša završnica Rodića, ostalo je 0:0

Zvezda se tokom čitavog meča nalazi nadomak gola, ali nedostaje završni pas ili malo više koncentracije u završnici. Tako je bilo i u 67. minutu, kada je Rodić mogao da ugrozi mrežu Vojvodine, ali je prvo zakasnio sa šutom, a potom i očajno reagovao u momentu kada je mogao da asistira, pa je Vojvodina uspela da otkloni opasnost.

58′ Pršti na Marakani

Zvezda napada, ali ni Vojvodina nije bezopasna, pa je šut oprobao Novevski, ali je Borjan bio fokusiran i sprečio pogodak.

Nikola Krstović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

51′ Nova sjajna prilika za Zvezdu, Ben se obrukao

Sjajno je prošao Katai po levoj strani, centrirao na drugu stativu gde je Ivanić zamalo zakasnio. Uspeo je ipak najbolji strelac Zvezde iz prošle sezone da se snađe i u padu je uputi ka Benu koji je sa pet metara očajno zahvatio i poslao je visoko preko prečke.

47′ Velika prilika za Zvezdu

Kombinovali su crveno-beli, šutirao je Ivanić, pogodio jednog od igrača ekipe iz Novog Sada, lopta je stigla do Krstovića koji nije uspeo da je prosledi u nebranjenu mrežu, pošto je golman Simić bio na „krivoj nozi“ i poprilično udaljen od linije.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Dve izmene u Zvezdi – Milana Gajića zamenio je Aksel Bakajoko, dok se na terenu umesto Sekua Sanoga našao Gelor Kanga.

Mirko Ivanić na meču sa Vojvodinom
Mirko Ivanić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kraj prvog dela

Zvezda je konkretnija, Vojvodina svoju šansu čeka iz kontre, a nakon prvog poluvremena rezultat je 0:0.

45′ Zvezda krenula po gol

Nakon što je odbrana Vojvodine izbacila loptu iz kaznenog prostora posle stative koju je pogodio Ben, do nje su stigli domaći, Ivanić je uposlio Kataija koji je šutnuo sa oko 25 metara, snažno ali zamalo neprecizno. Odmah po ispucavanju iz gol-auta izabranici Dejana Stankovića su osvojili loptu, ona došla do Ivanića koji je šutirao, ali nije pogodio. Poslednju šansu imao je Rodić, ali je posle prvih 45 minuta ostalo 0:0.

El Fardu Ben; Foto: Starsport

44′ Velika prilika za Zvezdu, stativa spasila Vojvodinu

Prošao je Katai po desnom boku, šutirao, Simić uspeo da odbrani, lopta je stigla do Bena koji je uputio udarac iz okreta. Na njegovu nesreću, pogodio je stativu, pa je ostalo 0:0.

40′ I Krstović oprobao šut

Dva gola je postigao Krstović tokom priprema, tom prilikom je izgradio i dosta samopouzdanja, pa je pokušao da udarcem sa distance iznenadi golmana Vojvodine. Srećom po goste, ona je zakačila jednog od igrača zadnje linije Vojvodine, pa je ostalo 0:0.

33′ Ivanić i Katai probali glavom, bez pogotka

Ne uspeva Zvezda da dođe do više prostora za šut, ali su uprkos tome uspeli da zaprete dva puta, i to na neuobičajen način za ovu dvojicu fudbalera. Pokušali su glavom Ivanić i Katai da ugroze Simića, ali su oba udarca bila previše blaga da bi stavili čuvara mreže tima iz Novog Sada na ozbiljnije muke.

30′ Ozbiljno preti Vojvodina

Nisu mnogo napadali Novosađani, ali su u 30. minutu mogli do prednosti. Iskoristio je Veljko Simić to što je veliki broj igrača njegovog bivšeg kluba bio na polovini gostiju, „otvorio“ je kontru koju je Cucin okončao udarcem. Ne preterano dobar šut išao je pravo u Borjana kom je klizava lopta ispala iz ruku, ali je Dragović uspeo da interveniše i spreči da do nje dođu gosti.

28′ Prva izmena na meču

Bjeković je zbog povrede napustio meč, umesto njega u igri je Luka Cucin.

Nenad Krstičić i Nemanja Čović u duelu; Foto: Starsport

16′ Ben pao u kaznenom prostoru pa faul Krstičića nad Simićem

Bio je Zvezdin internacionalac u duelu sa dvojicom igrača Vojvodine, pao je u kaznenom prostoru, ali nije bilo penala. U nastavku je Vojvodina krenula u kontru, što je sprečio Krstičić faulom nad Simićem na sredini terena.

Koreografija navijača Crvene zvezde

Foto: Nova.rs

4′ Zvezda u naletu

Nakon prvog napada Vojvodine Crvena zvezda je preuzela inicijativu, napali su, u nekoliko navrata je bilo izuzetno opasno pred golom Simića, ali su Novosađani uspeli da loptu izbace pre nego što bi stigla do nekog igrača u crveno-belom.

1′ Dobar početak Vojvodine

Manje od minuta bilo je potrebno Vojvodini da zapreti, ali je pokušaj Čovića bio nedovoljno dobar da ugrozi Borjana.

Fudbal ponovo pred publikom

Više od godinu dana trajalo je igranje pred praznim tribinama usled pandemije koronavirusa, ali prepreka više nema – derbi 1. kola Superlige biće odigran pred publikom!

Bonus video: Leonardo Bonuči, zvezda finala EURO 2020

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram