Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Fudbaleri Partizana poraženi su od Nice u meču 5. kola grupe D Lige konferencija nakon velike drame rezultatom 2:1

Partizan je odlično počeo prvo poluvreme i prvu šansu je imao Fuseni Dijabate već u drugom minutu. Sjajno je prošao po desnoj strani, ali je njegov udarac bio izblokiran.

PROČITAJTE JOŠ

Nica je preuzela kontrolu nad posedom, ali su crno-beli do polovine prvog dela imali bolje šanse. U 16. minutu je Rikardo propustio najbolju priliku, pošto je golman Nice Marčin Bulka sjajno reagovao nakon njegovog šuta.

Delovalo je da će se na poluvreme otići bez golova, ali je to promenio Nikolas Pepe u 29. minutu. Nica je praktično iz prve šanse stigla do prednosti.

Centrirao je Brahimi sa leve strane, lopta se odbila od Igora Vujačića i Pepe je ostao nemarkiran u sredini kaznenog prostora crno-belih. Nije imao težak posao i lako je smestio loptu u mrežu Partizana.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Do kraja prvog dela, Nica je nastavila da napada i veliku šansu za 2:0 je propustio Mario Lemina u 39. minutu, pošto je njegov šut Popović sjajno odbranio.

Francuski tim je nastavio da napada u drugom delu i odmah na startu, u 47. minutu Laborde je pogodio stativu.

Nastavio je domaćin da napada, ali je Partizan uspeo da se odbrani i prvi put je zapretio u 66. minutu, kada je Bulka mirno reagovao nakon centaršuta Natha.

Dramatična završnica je počela u 74. minutu, kada je gol za izjednačenje postigao Rikardo Gomeš.

Ipak, Nica je ekspresno povela po drugi put u 77. minutu golom Marija Lemine. Francuzi su prilikom tog gola imali mnogo sreće, pošto se lopta u gol odbila od Svetozara Markovića.

Do kraja meča Partizan je napadao, ali bezuspešno.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

U 93. minutu oštro je startovao Pablo Rozario nad Uroševićem, sudija je prvo pokazao na belu tačku, ali je zbog ofsajda u kome se našao kapiten Partizana, penal poništen.

Nica je nakon ovog duela preuzela prvo mesto na tabeli grupe D sa osam bodova, Partizan ima isto toliko, ali su Francuzi ispred crno-belih zbog boljeg međusobnog skora.

Meč između Slovackog i Kelna je odložen zbog velike magle na terenu u Češkoj, te će crno-beli morati da sačekaju dalji rasplet u grupu.

REZULTATI LIGA KONFERENCIJE, 5. KOLO

GRUPA D

Nica – Partizan 2:1 (1:0)

(Pepe 29, Lemina 77 – Rikardo 74)

Slovačko – Keln – odloženo

Standings provided by Sofascore


Drugo poluvreme u toku: Nica – Partizan 2:1

(Pepe 29, Lemina 77 – Rikardo 74)

Stadion: Alijanc Rivijera, Nica Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)

Partizan: Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Traore (od 61. Pavlović), Fejsa (od 46. Belić) – Dijabate (od 71. Lutovac), Natho, Menig (od 71. Terzić) – Rikardo (od 86. Baždar); Trener: Gordan Petrić

Nica: Bulka – Atal (od 81. Mendi), Rosario, Dante, Bard – Budaui, Lemina, Tiram (od 81. Beka Beka), Braimi – Pepe (od 89. Viti), Labord; Trener: Lusijan Favr

Nica - Partizan 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar