Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Sluti na dobro

Fudbaleri Fjorentine dočekali su na svom stadionu Bašakšehir u petom kolu grupne faze Lige konferencija, a slavili su nakon preokreta rezultatom 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi golovi na meču su bili delo srpskih fudbalera, a najpre je pogodio Danijel Aleksić koji igra za Bašakšehir.

Srpski vezista je ispratio preciznu loptu koju je u prostor poslao Muhamed Sengezer, te je sjajnim udarcem matirao golmana Fjorentine.

Italijanski tim nije dozvolio predugo vođstvo za goste, a Luka Jović je na drugom meču zaredom pogodio mrežu rivala. Srpski napadač je pratio akciju svog tima, Kristijan Kuame ga je sjajno uočio, a Jović je bez problema sproveo loptu u mrežu za 1:1.

„Viola“ je bila bolji rival u nastavku utakmice, a Kuame i Jović su ponovo bili akteri kod vodećeg gola, a ni uloge se nisu menjale. Srpski reprezentativac je bio na pravom mestu u pravo vreme, pa je nakon odbitka zatresao mrežu i doveo svoj tim u prednost od 2:1, što je ujedno bio i konačan rezultat.

U startnoj postavi Fjorentine nalaze se i Nikola Milenković i Aleksa Terzić, koji su na terenu proveli skoro čitav meč.

U drugoj utakmici iste grupe Harts je sa 2:1 pobedio RFS, a stanje na tabeli je sledeće.

Bašakšehir i Fjorentina imaju po 10 bodova, te će se u poslednjem kolu odlučivati ko će biti prvi, a ko drugi. Harts će završiti takmičenje kao treći, pošto ima šest bodova, dok je RFS poslednji sa svega dva poena nakon pet utakmica.

Standings provided by Sofascore


Grupa A Liga konferencija, rezultati:

Fjorentina – Bašakšehir 2:1 (1:1)

(Jović 26, 62 – Aleksić 14)

Harts – RFS 2:1 (2:1)

(Šankland 3, Halidaj 12 – Frajsenbihler 39)

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar