Podeli
Uroš Vitas gleda koe od saigrača da doda loptu
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Uroš Vitas, fudbaler Partizana, dan posle utakmice u Kruševcu i pobede nad Napretkom (3:1), posle preokreta i kaznenog udarca u 85. minutu, nema ni trunku sumnje da li je arbitar Danilo Grujić trebalo da pokaže na "kreč".

PROČITAJTE JOŠ

Taj detalj izazvao je i reakciju Crvene zvezde, koja se obrušila na sudiju Grujića, Partizan i Fudbalski savez, a nedugo zatim je, naravno, usledi i odgovor iz Humske, uz podsećanja na kaznene udarce koji su dosuđivani u korist crveno-belih.

I već posle prvog kola svima nam je jasno da ćemo ove sezone, kao što je bio slučaj i u prethodnim godinama, više čitati o “fudbalu” nego što ćemo ga gledati.

Dakle, šta se dogodilo u 85. minutu? Posle kornera, dva igrača Napretka su bili u duelu sa igračima Partizana, obojica su držali protivničke igrače, i arbitar Grujić je smatrao da je bilo dovoljno elemenata da pokaže na “belu tačku”.

“Niti želim da komentarišem suđenje, niti me lično zanima taj način komunikacije. Svako ko zna fudbal video je da je penal bio čist kao suza. Neko bi rekao da me je vukao, ja bih pre rekao da je to bio zahvat u grčko-rimskom stilu, ali nije važno… Snimak sve govori”, rekao je Uroš Vitas.

On je podsetio na jednu slučnu situaciju.

“Nešto slično je bilo na utakmici Srbija – Švajcarska na Svetskom prvenstvu, kada sudija nije ništa “svirao”… Ovde je javnost bila nepodeljena da  li smo oštećeni. S tim što je Mitrović čak stavio ruku na odbrambenog igrača Švajcarske, a ja sada nisam… Sve je bilo čisti”, tvrdi Vitas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar