Podeli
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Uprava Crvene zvezde oglasila se posle pobede na startu Superlige Srbije nad ekipom Novog Pazara (3:0).

Crveno-beli nisu imali problema na premijeri u domaćem šampionatu, ali su našli za shodno da reaguju i upute pismo čelnicima Fudbalskog saveza Srbije povodom, kako su rekli, “brukanja srpskog fudbala”.

PROČITAJTE JOŠ:

U otvorenom pismu Crvene zvezde upućenom FSS se kaže:

Poštovano rukovodstvo FSS,

“Crvena zvezda Vam se ovim putem javno obraća pitanjem: šta ćete vi konkretno preduzeti da sprečite ovakvo brukanje srpskog fudbala koje smo danas videli u Kruševcu? Šta mi, ali i drugi klubovi u Srbiji, možemo da očekujemo posle onakvog suđenja i sramno dosuđenog jedanaesterca na meču Napredak – Partizan? A prvenstvo je tek počelo. Кako da se ponašamo? Treba li svi da očekujemo da ćemo proći kao Napredak, da će zarad pobede Partizana biti dosuđivani onakvi nepostojeći penali? Cela Srbija je videla kako je Danilo Grujić sudio i direktno pomogao Partizanu. I to u 87 minutu utakmice”.

PROČITAJTE JOŠ: Partizan preokretom prekinuo lošu seriju u Kruševcu

U pismu se dalje nastavlja:

“Zbog toga tražimo da sudija Danilo Grujić bude najstrožije kažnjen. Time će se srpski fudbal zaštiti od raznih mešetara, a svim akterima u startu poslati jasna poruka.”

“Mi ne možemo da ćutimo i dozvolimo da klub kome su svi krivi, koji neprestanom kuknjavom pokušava da zamaskira svoju nemoć i prljave radnje, da otimanjem i krađama dođe do titule koju su vidimo svojim navijačima otvoreno obećali ne bi li sačuvali svoje fotelje u Partizanu.”

Za kraj, crveno-beli poručuju:

Zato gospodo iz FSS nemojte vi da se brukate. Uradite ono što od vas očekuje čitava fudbalska Srbija, konkretnim potezima pošaljite jasnu poruku da nećete dozvoliti ovakvo brukanje srpskog fudbala”, poručuje se u pismu Crvene zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar