Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Partizana ponovo se nisu proslavili u Evropi, pokazali su da nisu nivo ni za Ligu konferencija u ovom trenutku, pa će morati dobro da se zapitaju kako će dalje.

Crno-beli su u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija izgubili od Genta sa 2:0 u ukupnom skoru i tako kompletirali očajnu i veoma kratku sezonu u Evorpi.

Partizan je tako postao prvi, ali verovatno neće biti i jedini klub, koji je ovog leta ispao iz kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Najpre je Dinamo Kijev sa 9:2 u ukupnom skoru izbacio crno-bele iz borbe za Ligu šampiona, da bi onda Lugano posle produžetaka sa ukupno 3:2 bio bolji u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Imao je Partizan dobru priliku da protiv Genta popravi utisak, ali crno-beli su propustili previše šansi u oba duela i zasluženo su ostali bez Evrope.

Nije prvi put da vidimo situaciju u kojoj jedan klub ispada iz kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja (dešavalo se i prethodnih godina, primer je BATE Borisov), ali je Partizanu to prvom pošlo za rukom makar ove sezone, što nikako nije za pohvalu, već je jasan pokazatelj da je klub iz Humske na veoma niskim granama, i to u raznim segmentima.

Primera radi UE Santa Koloma, klub iz Andore, verovatno će se u četvrtak pridružiti Partizanu kao tim koji je ispao iz svih kvalifikacija. Santa Koloma je u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija izgubila od Vikingur Rejkjavika sa 5:0 na Islandu.

U svakom slučaju, jasno je da je Partizan trenutno ispod bilo kakvog evropskog nivoa, a klubu je potrebna rekonstrukcija, počev od uprave.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar