Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ljubiša Tumbaković, bivši selektor fudbalera Srbije, napisao je izveštaj Fudbalskom savezu Srbije na 40 stranica, a Sport Klub je objavio drugi deo Tumbinog "oproštajnog pisma".

PROČITAJTE JOŠ

U prvom delu izveštaja Tumbaković je, između ostalog, napisao da pojedine igrače nije zvao zbog nedisipline, a u nastavku se osvrnuo na taktiku, uticaj privatnih trenera na reprezentativce i zašto neki igrači nisu mogli da budu zajedno na terenu.

„Posle pobede u Norveškoj, uz fantastičnih 120 minuta, stvoreno je veliko poverenje između selektora i igrača, na polju načina rada. Prihvaćeno je sa puno poverenja, od igrača, ono što se radi. Igrači su profesionalno i bespogovorno izvršavali trenažne obaveze. Vredno su pokušavali da usvoje taktičke zahteve postavljene pred njih i u ogromnom procentu bili motivisani za napredak i igranje u reprezentaciji. U meč sa Ukrajinom ušli su sa dodatnom motivacijom da odigraju na maksimalnom nivou, uz želju da pobede (Tadić i Mitrović)…“, napisao je Tumbaković, a prenosi Sport Klub.

Nezadovoljstvo Luke Jovića statusom u reprezentaciji i Nemanje Matića radom Fudbalskog saveza Srbije, nisu bili jedini problemi.

„Pojavio se problem velikog uticaja privatnih trenera na pojedine igrače (Tadić, Mitrović, Lazović, Milivojević, Radonjić…), koji se ispoljavao u težini doziranja opterećenja. Pojedini igrači stavljali su lične i interese klubova ispred nacionalnog dresa i reprezentacije Srbije. Ovo se ogledalo u napuštanjima trening kampa za vreme trajanja trenažnog i takmičarskog procesa, pod izgovorima lakših povreda“.

I tu nije kraj problema i dilema bivšeg selektora. Neke su se odnosile i na sstav tima.

„Potvrdilo se još jednom da Dušan Tadić, Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović, zbog sličnog načina otkrivanja i kretanja, ne mogu da igraju u ovom sistemu zajedno. Timu nedostaje nedostaje lider. Reprezentacija Srbije lako pobeđuje objektivno slabije protivnike. Ne pronalazi, međutim, način da pobedi ekipe iz vrha svetskog fudbala, ili utakmice koje sa sobom nose veliki ulog.“, napisao je Tumbaković u izveštaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare