Foto: EPA-EFE/FERNANDO VILLAR

Horhe Vilda, selektor šampionske ekipe Španije dobio je otkaz na svom mestu posle skandala koji potresa evropski fudbal, dok predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales još uvek formalno obavlja svoju dužnost iako je u suspenziji.

Protiv Rubijalesa su se pobunili praktično svi u toj zemlji, jer je na dodeli nagrada posle Mundijala za žene poljubio u usta fudbalerku Španije Dženi Ermoso.

PROČITAJTE JOŠ:

Špankinje su osvojile titulu prvaka sveta, a Rubijales nije mogao da iskontroliše emocije, pa je sa obe ruke za glavu uhvatio fudbalerku i poljubio je.

Tu se neprimereno ponašanje nije zaustavilo pošto je i Vilda pomoćnici Monseret Tome stavio ruku na grudi posle gola Engleskoj i sada je platio ceh.

S druge strane, Rubijales se kasnije hvatao i za međunožje tokom ceremonije, da bi kritičare kasnije nazivao idiotima, a njegova majka je čak završila u bolnici protestujući protiv salve kritika na Rubijalesov račun.

Dodao je posle svega da on nema nameru da podnese ostavku, ali su pritisci posle skandala jednostavno bili preveliki, bar kada je reč o Vildi.

O Vildinom otkazu je odlučivao komitet regionalnih predsednika koji je predvodio Pedro Roća, pošto je Rubijales suspendovan na 90 dana.

FIFA ga je zbog toga suspendovala privremeno, muški fudbalski tim se pobunio, a o ovim dešavanjima se danima govori u svetu fudbala.

Fudbalski savez se izvinio zbog neprimerenog ponašanja, dok Rubijales navodi da sarađuje sa disciplinskom komisijom u vezi sa postupkom protiv njega.

BONUS VIDEO: Fudbalske majstorije iz kolevke fudbala