Foto: FSS

Reprezentacija Srbije koju čine igrači Superlige (jedini „stranac“ je Ranko Veselinović koji nastupa za člana MLS lige Vankuver) počela je pripreme u Sportskom centru FSS za predstojeću američku turneju i duele protiv Dominikanske Republike (25. januar) i selekcije SAD u Orlandu (31. januar).

PROČITAJTE JOŠ

Prvog dana svi igrači su testirani i dobra vest je da su svi negativni, a selektor U21 Ilija Stolica koji će da prevodi selekciju Srbije na američkoj turneji, odradio je sa reprezentativcima i prvi trening.

„Turneja je zamišljena sa idejom promocije naše lige i naših superligaških igrača, isto tako može da nam pokaže da u perspektivi možemo da računamo na neke nove igrače koji su do sada bili u drugom planu, a sa turnejom možda iskoče u prvi plan i u budućnosti budu kandidati za najbolju selekciju“, rekao je Ilija Stolica.

Mnogi igrači su poremetili ritam priprema sa klubovima zbog ove turneje.

„Definitivno je kompleksna situacija, u istom trenutku igrače moramo i fizički da pripremimo, jer posle ove turneje očekuje ih nastavak superligaške sezone. a s druge strane i da sa ekipom koja je prvi put zajedno uigramo neke taktičke finese. U svakom slučaju sve ovo je jedan lep izazov za sve nas, momci su već na prvom treningu pokazali visok nivo motiva, verujem da će sve biti kako treba i da ćemo imati uspeha.“

Stolica je „skenirao“ protivnike.

„Upoznali smo se sa protivnicima, mislim da ćemo imati dva dobra rivala. Razlika je da su SAD kvalitetniji protivnik, dobro je da će susret sa njima biti drugi na turneji. Pred prvi meč imaćemo veliku vremensku promenu, period aklimatizacije biće kraći, a ispred sebe protivnika koji ovu utakmicu doživljava kao istorijsku. Biće izuzetno motivisani, tako da nas očekuje dobra utakmica. Drugi meč je u Orlandu, igrači SAD koji nastupaju u MLS ligi pripremaju se još od 9. januara za naš meč, oni su u decembru igrali sa Salvadorom i Panamom. I jednoj i drugoj selekciji su dali po šest golova. Radi se o selekciji koja ima izuzetno viskok kvalitet, liga im je u ekspanziji. Biće sigurno zanimljivo i radujemo se ovim izazovima koji nas očekuju. Na našim igračima je da pokažu da se i na terenima u Srbiji igra dobar fudbal, a ponavljam, možda se neko od njih nametne i za sledeće akcije najboljeg nacionalnog tima“, rekao je Ilija Stolica.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar