Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaler Bajerna iz Minhena Hari Kejn i njegov saigrač golman Manuel Nojer mogli bi da propuste veliki derbi Bundeslige protiv Borusije iz Dortmunda (subota, 18.30) zbog povreda.

Kejn i Nojer su propustili utakmice reprezentacija Engleske i Nemačke prethodne sedmice jer se nisu dovoljno oporavili od povreda.

Englez je učestvovao u nekim delovima treninga u sredu, nakon što je 16. marta povredio skočni zglob u pobedi Bajerna protiv Darmštada (5:2), kada je postigao 31. gol u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Nojer je pokidao mišić leve butine na treningu reprezentacije Nemačke prošle sedmice, a u ekipi ga je u utakmicama protiv Francuske i Holandije zmenio Mark-Andre ter Štegen.

Aktuelni šampion Bundeslige Bajern dočekuje Borusiju iz Dortmunda i mora da pobedi kako bi zadržao šanse za odbranu titule.

Bajern je drugi sa 60 bodova, 10 manje od vodećeg Bajera iz Leverkuzena, osam kola pre kraja šampionata.

Standings provided by Sofascore

Bajern je postigao 23 gola u poslednjih sedam utakmica protiv Dortmunda u svim takmičenjima i nije izgubio od 2019. godine i Superkupa Nemačke.

Poslednji put Dortmund je pobedio na „Alijanc areni“ 2014. godine, kada je trener bio Jirgen Klop. Dortmund je trenutno četvrti na tabeli sa 50 bodova.

Bajer Leverkuzen u subotu igra protiv Hofenhajma na svom terenu (15.30). Ekipa trenera Ćabija Alonsa je i dalje neporažena i pokušava da osvoji prvu titulu u Bundesligi u klupskoj istoriji.

BONUS VIDEO Tuča na Trabzon – Fenerbahče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar