Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Legendarni brazilski fudbaler Pele "napravio je mali korak nazad" u oporavku od operacije tumora debelog creva, ali se "dobro oporavlja", izjavila je njegova ćerka Keli Nasimento.

Bolnica „Albert Ajnšajn“ u Sao Paolu je saopštila je da je 80-godišnji Pele preventivno prebačen na odeljenje intenzivne nege „nakon otežanog disanja“.

„Nakon što mu se stanje stabilizovalo, pacijent je smešten na poluintenzivnu negu“, navodi se u saopštenju bolnice.

PROČITAJTE JOŠ

Sam Pele je saopštio da se dobro oporavalja, nakon što je ponovo primljen na intenzivnu negu u bolnici u Sao Paulu.

„Prijatelji, još uvek se vrlo dobro oporavljam. Danas su me posetili članovi porodice i nastavljam da se smejem svaki dan. Hvala vam za svu ljubav koju dobijam od vas“, napisao je Pele na Instagramu.

Pele je operisan u ovoj bolnici 4. septembra nakon što mu je otkriven tumor na debelom crevu tokom rutinskih pregleda.

Peleova situacija je „stabilna sa kardiovaskularne i respiratorne tačke gledišta“, dodaje se u saopštenju.

Ranije je jedna od njegovih ćerki Keli Nasimento na Instagramu objavila fotografiju sa svojim ocem za koju je navela da je snimljena u njegovoj sobi u bolnici „Albert Ajnštajn“.

„Ovo je normalan proces oporavka za nekog njegovih godina. Nakon ovakve operacije ponekad napravite dva koraka napred, jedan nazad. Juče je bio umoran i napravio je korak nazad, ali je danas napravio dva koraka napred“, napisala je ona, ne navodeći više detalja.

Pele je prethodnih godina imao zdravstvenih problema, 2015. godine je podvrgnut operaciji prostate i primljen je u bolnicu drugi put za šest meseci, a 2019. godine bio je bolnici zbog urinarne infekcije.

Pele je osvojio tri Svetska prvenstva – 1958, 1962. i 1970. godine i najbolji je strelac reprezentacije Brazila sa 77 golova na 92 utakmice.

BONUS VIDEO Novakova impreija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar