Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Generalni direktor Intera Bepe Marota reagovao je na glasine da Javni investicijski fond (PIF) Vlade Saudijske Arabije želi da kupi italijanski klub.

Arapi, na čelu sa Mohamedom bin Salmanom su nedavno kupili engleski fudbalski klub Njukasl za 350 miliona evra, dok se vrednost njihovog fonda se procenjuje na 450 milijardi dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubrzo nakon te kupovine, u javnost su isplivale glasine da Mohamed bin Salman želi da kupi i italijansog velikana. Povodom toga po prvi put se oglasio i generalni direktor Intera Bepe Marota.

„Nisam deoničar, stoga to nije u mojoj nadležnosti. Razgovarao sam sa predsednikom i on me uveravao da će ostati. Ništa konkretno se ne dešava, ali pitanja o vlasničkoj strukturi nisu u mom domenu stručnosti“, rekao je generalni direktor.

Nedavno je objavljeno da su se predstavnici PIF sastali sa porodicom Žang, koja je vlasnik milanskog kluba. Navodno, oni su spremni da prodaju klub za milijardu evra.

Poznato je da je Inter u finansijskim problemima, zbog čega su na leto praktično bili primorani da prodaju Romelua Lukaku Čelsiju za 115 miliona evra, pa prodaja kluba nije nemoguća.

Inter je prošle godine bio šampion Italije, a trenutno se nalazi na trećem mestu, odmah iza Milana i Napolija.

Bonus video: Majstorije Dušana Tadića protiv PSV

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar