Erling Holan, Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povreda, koju je napadač Borusije Dortmund Erling Holan zaradio u meču trećeg kola Lige šampiona protiv Ajaksa, je teže prirode, a Norvežanin bi po nekim naznakama mogao da pauzira sve do početka 2022. godine.

„Milioneri“ su tokom proteklog vikenda savladali Arminiju Bilefeld rezultatom 3:1, golovima Emrea Džana, Matsa Humelsa i Džuda Belingema, ali bi Holanov izostanak mogao da dođe do izražaja pritv nekih jačih rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvobitne informacije su bile da će norveški napadač van terena biti samo nekoliko nedelja, ali je došlo do promene. Jan Age Fjortoft, prijatelj porodice Holan i nekadašnji norveški reprezentativac je u izjavi za nemački „Bild“ rekao da je utakmica protiv Ajaksa verovatno bila poslednja za Erlinga ove godine.

Ukoliko se njegove reči obistine, to bi značilo da će Borusija bez svog najboljeg igrača biti na najmanje 12 utakmica, od kojih su najvašnije one u grupnoj fazi Lige šampiona, te bundesligaški derbiji sa Bajernom, Lajpcigom i Volfsburgom, koji su glavni kandidati za titulu.

Trener „milionera“ Marko Roze je pred gostovanje Bilefeldu govorio o Holanovoj povredi, ali nije otrkio nikakve detalje.

„Nisam lekar i ne volim da spekulišem. Znam samo da je Erling povređen. Radi se o istoj butini zbog koje je već propustio neke utakmice ove sezone, samo što je sada dobio udarac na drugom mestu“, izjavio je Roze.

Preciznije pojašnjeno, radi se o kidanju mišića u fluksoru kuka.

Holan je imao veliku želju da bude u timu u duelima protiv Majnca i Ajaksa, iako je bio nedovoljno oporavljen, a to će ga sada koštati dužeg odsustva sa terena.

Norvežanin je ove sezone na deset nastupa upisao čak 13 pogodaka uz četiri asistencije, dok je do sada u dresu Borusije dao čak 70 golova na 69 utakmica.

Bonus video: Majstorije Dušana Tadića protiv PSV

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar