Vladimir Vuletić i Novak Nedić. Foto: Ivan Dinić/Nova S, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK Partizan, prošle srede je saslušavan skoro četiri sata u prostorijima Službe za borbu protiv organizivanog kriminala (SBPOK), a Nova.rs otkriva o čemu je sve govorio.

PROČITAJTE JOŠ

DOLAZAK U KLUB

Kako naš portal saznaje, Vuletić je iskaz počeo rečima da je u klub došao krajem 2014. godine, što je i ranije isticao, a ovaj put objasnio da je do toga došlo na poziv njegovog bivšeg studenta Miloša Vazure, sadašnjeg generalnog direktora FK Partizan.

Doskorašnji funkcioner crno-belih bio je pozvan kako bi dao pravno tumačenje po pitanju primene klupskog Statuta, što je podržao, kako i sam ističe, njegov tadašnji prijatelj Novak Nedić.

Kako je dalje objasnio, na listi članova Skupštine kluba, koja od ukupno 65 mesta uključuje i pet za navijače, bili su i Aleksandar Vidojević i Nenad Vučković. Prvo od njih, Vidojević, u navijačkim i kriminalnim krugovima poznat je kao Aca Rošavi, koji je takođe dovođen u vezu sa navijačkom grupom „Janjičari“, na čelu koje se nalazio pokojni Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

Pomenuti Vučković je inače pripadnik Žandarmerije MUP, i takođe jedan od istaknutih navijača FK Partizan.

U svom iskazu u policiji Vuletić kje naveo i da je na poziv Vazure postao predsednik Nadozrnog odbora FK Partizan, ali naglašava da je njegova uloga do početka 2016. godine bila marginalna.

Objasnio je i da je sukob između dve struje u klubu počeo tokom 2015. godine, prvu je predvodio Vojislav Nedić, otac generalnog sekretara Vlade, Novaka Nedića, a drugu tadašnji potpredsednik kluba Milorad Vučelić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

NAJTEŽI MOMENTI U PARTIZANU

Kako saznajemo, kao najteži momenat u klubu istakao je situaciju iz 2015. kada ga je pozvao predsednik FK Partizan Zoran Popović i predočio da mu je Novak Nedić pištoljem pretio da natera tadašnjeg trenera Zorana Milinkovića da „pusti“ utakmicu protiv FK Borac iz Čačka. Tada mu je i rekao kako trener treba da obavi razgovor sa nekim od igrača, pomenuvši direktno Stefana Babovića, kako bi utakmica promenila tok u korist Borca.

Prema iskazu Vuletića, Popović je treneru Milinkoviću rekao da će dobiti otkaz ako izgubi utakmicu, i Partizan je dobio meč, Borac je ispao u Drugu ligu, čime je odbio Nedićev zahtev, a nakon čega je i započet otvoren sukob dve frakcije.

Ispričao je i bizarnu situaciju iz Holandije, nekoliko meseci kasnije, kada je predsednik Popović bio iskreno uplašen da će ga Nedić i navijači ostaviti u Amsterdamu nakon utakmice.

KULMINACIJA

Sukob je kulminirao u novembru 2015. godine, posle poraza od Augzburga i eliminacije Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope. Usledila je sednica Upravnog odbora FK Partizan sa zahtevom Vojislava Nedića za smenu predsednika Zorana Popovića, nakon čega su u jednom trenutku, oko 1 sat ujutru, na sednicu nenajavljeno upali Novak Nedić, pomenuti Vučković i Vidojević, kao i vođa „Janjičara“ Aleksandar Stanković.

Sva četvorica, prema rečima Vuletića, agresivno su zahtevala da Popović podnese ostavku, nakon čega je on pobegao u svoju kancelariju, iz koje do kraja sednice (oko 4 sata ujutru) nije izlazio.

Od Vuletića su Nedići zahtevali da pronađe pravni modalitet za privremenu upravu Partizana na čijem čelu bi bio stariji Nedić, što nije bilo pravno izvodljivo.

Na poziv Novaka Nedića dolazi u Klub poslanika na Dedinju, na sastanak kojem su prisustvovali Žarko Zečević, Ivan Ćurković, Vučelić, Nedići, Vučković i Ostoja Mijailović. Od Vuletića su, rekao je na saslušanju, tražili da nađe način pravni način za promenu uprave, što je našao u formiranju takozvane Radne grupe.

I tu dolazi do novog problema i potpunog raskola oko toga ko će popuniti ta mesta.

PROČITAJTE JOŠ

KAKO JE VAZURA IZDAO NEDIĆA

Kako Nova.rs saznaje, za članove Radne grupe izabrani su Ćurković (predsednik), i članovi Vuletić, Vučelić, Vazura, Vojkan Nedić, Mijailović i Ivica Iliev. Kako se navodi, Novak Nedić je očekivao da će imati većinu u tom sazivu te je prihvatio Radnu grupu, ali na prvoj sednici protiv njegovih predloga glasao je njegov kum Miloš Vazura, čovek koga je on predložio za generalnog direktora kluba.

Na zimskim pripremama na Kipru, 3. februara 2016, Vazura je razgovarao sa Nedićem telefonom i okupljenima rekao kako više nema kuma, i da će se obojica boriti za svoj položaj u klubu.

Dan kasnije po povratku u Beograd, Vuletić se sreo sa Novakom Nedićem i Vučkovićem i tada mu je mlađi Nedić izneo plan oko „razbijanja Skupštine uz pomoć navijača“, što je Vuletić odbio.

Od tada je bio na meti navijača, pa je prilikom davanja izjave u svojstvu građanina u SBPOK-u ispričao i kako mu je Vidojević, zvani Aca Rošavi zapretio rečima da „ima života i posle Partizana“.

Kao najtežu epizodu u svom životu naveo je pretnje za vreme sednice Skupštine u maju 2016. putem SMS poruka: ‘Smrade, ubićemo te. Jeb*** ti majku. Pederčino, gotov si’. Vuletić je objasnio da se tim povodom požalio svom prijatelju i prijatelju kluba Radojici Božoviću. Božović je inače fudbalski menadžer i vlasnik FK Zeta.

Božović je preneo Vuletiću da su mu navijači poručili da pomenute poruke zaboravi i izbriše a zauzvrat ga oni više neće maltretirati.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

PRVO POJAVLJIVANJE VELJKA BELIVUKA

Posle tog incidenta, Vuletić je izjavio u SBPOK-u da je od Vučković dobio poruku izvinjenja. Kako je objasnio, dok je bio u Milanu na TV je video napad na Miloša Vazuru i, kako je priznao, prvi put u životu video navijača Veljka Belivuka.

Njegov zaključak je da je Vučković povlačenjem prepustio južnu tribinu Saletu Mutavom. Takođe, na sednici Skupštine krajem oktobra 2016. za predsednika kluba izabran je Vučelić, a za potpredsednika Vuletić.

Vuletić je u SBPOK-u, kako kaže naš izvor, objasnio i da je sa Belivukom i navijačima komunicirao isključivo oko sportskih pitanja u vezi s utakmicama. Kao predstavnici navijača na sastancima u klupskim ali i prostorijama restorana na stadionu u Humskoj pojavljivali su se Belivuk, Marko Miljković, kasnije poznatiji kao desna ruka Velje Nevolje, i izvesni „Struja“.

Priznao je i da je posetio Belivuka dok je boravio u kućnom pritvoru, uz dogovor s upravom kluba, na zahtev Belivuka kako bi navijačima obezbedili prevoz na gostovanja u Evropi i karte za te utakmice.

Vuletić je i negirao da je bilo kada dobio novac i narkotike od Belivuka ili Miljkovića. Takođe je i negirao da je koristio bilo kakve aplikacije za komunikaciju s navijačima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare