Vladimir Vuletić, doskorašnji potpredsednik FK Partizan, predao je krivične prijave u Prvom osnovnom javnom tužilaštvo protiv predsednika države Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Bivši funkcioner kluba iz Humske je posle saslušanja u SBPOK i prihvatanja da ode na poligrafsko saslušanje, stigao i u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je prethodno i najavio, njegov advokat podneće krivičnu prijavu protiv NN lica iz MUP, kabineta predsednika Srbije, premijerke i odgovornih NN lica iz medija zbog dostavljanja, odnosno objavljivanja podataka sa oznakom “strogo poverljivo”.

„To se odnosi i na audio zapis koji je montiran i isečen, na kojem je predmet operativne obrade bio osumnjičeni Veljko Belivuk, a na kojem je bio i podnosilac ove krivične prijave prof. dr Vladimir Vuletić koji je i podnosilac ovog pismena i prijave“, rekao je Vuletić.

On je dan ranije nagovestio ovaj potez, i objasnio je zbog čega je prelomio da to uradi samoinicijativno.

U međuvremenu je saslušan u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala i nasmejan je napustio prostorije u Makišu.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Radi se o tri krivična dela – iznuda, pranja novca i otmica, to mi je saopšteno u kafiću dok sam sedeo i čekao da se pojavim kod tužioca, što sam i najavio. Činim ono što skrupulozan pravnik može da učini u ovom trenutku, nisam vidovit, ali u svakom smislu te reči verujem u institucije naše države i njima se obraćam. Duboko verujem u nezavisnost sudstva”, poručio je Vuletić uoči odlaska u SBPOK.

Vuletić je otkrio i da je ispitivan duže od tri sata, a na poligraf nije otišao jer je poligrafista to odbio. Profesor se pozvao i na „Dušanov zakonik“ tvrdeći da „mnogi danas zaboravljaju ovaj zakonik“, a postupio je kako je postupio zbog, kako kaže, „očuvanja profesionalnog digniteta“.

„Podneli smo prijave u Tužilaštvu za organizovani kriminal, ali smo predali i prvom i Osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu protiv dve osobe, dva lica, Vučić Aleksandra iz Beograda i Vulin Aleksandra iz Beograda, što su dana šestog marta 2021. oko 22 časa, svesni svog dela i zabranjenosti istog, pri čemu su isto hteli, tokom konferencije za medije nakon završene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja se održavala u palati ‘Srbija’, iskoristili i prekoračili granice svojih službenih ovlašćenja u nameri da pribave sebi korist i ujedno teže povrede prava oštećenog profesora Vuletića na način na koji je opisano u krivičnoj prijavi“, obrazložio je Vuletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram