Vladimir Vuletić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, rekao je "da je podneo ostavku jer Partizan nije Šilerova" i "da se bunker nalazi na drugom stadionu, a ne na stadionu Partizana".

PROČITAJTE JOŠ

Vuletić je gostujući u emisiji „Utisak nedelje“ koja se emituje na televiziji Nova S rekao da je terminologija koja se koristi u medijima nakon hapšenja Veljka Belivuka tabloidna i da na stadionu nema nikakvog bunkera, već samo prostorije koje koriste navijači.

„Ta terminologija, bunker, vojska i tako dalje je apsolutno tabloidna i ja ne želim da razgovaram uopšte na takvom nivou. Bunker može biti tamo gde je tenk, a tenk je na nekom drugom stadionu. Ovde se ne govori o bunkeru. Ovo su prostorije restorana FK Partizan. Taj restoran ne radi već izvestan broj godina i u tom restoranu nalaze se određene navijačke prostorije. Svaki stadion na svetu ima prostorije koje koriste navijači. Nazivati prostorije na stadionu u Humskoj bunkerom, nekakvom tvrđavom je skandalozno, tim pre što pred svaku utakmicu koju Partizan igra kao domaćin policija obilazi te prostorije. Svaki put. Dakle, nije reč o nekakvom bunkeru niti je reč o bilo kakvoj vrsti tajnih prolaza, koje su znali nekakvi funkcioneri Partizana i sada oni na bilo koji način imaju saradnju sa takvim kriminalnim grupama. Odmah da se razumemo, i jako mi je važno da to kažem, meni jako smeta što se Partizan po ovom pitanju nije oglašavao. Ja sam, između ostalog, podneo ostavku i zbog toga, jer Partizan nije Šilerova“, rekao je Vuletić

Govoreći o pronađenom snajperu, oružju, kao i o narkoticima u navijačkim prostorijama, Vuletić je rekao da zvaničan izveštaj policije pominje drogu i na stadionu Crvene zvezde.

„Kažete da je pronađena neka droga, a ta ista droga pronađena je i u Ljutice Bogdana, ali se o tome ne govori. Zvaničan izveštaj policije govori o tome da je droga nađena i na jednom i na drugom stadionu. Ono što hoću da kažem je da u svakom smislu te reči FK Partizan ima prostor koje koriste navijači. Taj prostor obilazi policija. Da li smatrate da je uprava kluba SBPOK i da ona može da vrši pretres prostorija koje pripadaju navijačima? Bio sam iznenađen takvim slikama, ali ne mogu da prihvatim opise tih fotografija. Upali u bunker gde su se spremale neke, ko zna kakve, namere“, rekao je Vuletić.

Vladimir Vuletić Foto: Ivan Dinić/Nova S

On je dodao da sadašnja uprava nije jatak navijačkim grupama.

„Mi smo branili instituciju baš od takvih situacija, baš od navijačkog preuzimanja kluba. Ja sam 2016. godine na Skupštini bio zasipan jajima, bio je napadnut generalni direktor Partizana. Ne možete reći da je ova uprava na bilo koji način jatak, kao što pokušava da se imputira, navijačkim grupama, to uopšte nije tačno. Svaka uprava mora da ima saradnju sa navijačima. Oko koreografija, oko karata, oko svih onih stvari koje čine dnevni život. Zar neko misli da uprava s njima razgovara o snajperu?“, rekao je Vuletić.

Na pitanje o generalnom sekretaru Vlade Srbije Novaku Nediću, Vuletić je rekao da je on u Partizanu bio pre njegovog dolaska,

PROČITAJTE JOŠ

„Novak Nedić je bio u Partizanu u vreme dok ja još nisam bio član uprave, bio je član uprave za vreme gospodina Đurića. Međutim, njegov otac je bio član uprave u vreme kada sam ja bio predsednik Nadzornog odbora i mi smo imali jednu situaciju koja je u tom pogledu bila interesantna. Mi smo pokušali da 2016. godine branimo instituciju Partizana baš od takvih situacija koje su pretile da navijači preuzimaju klub. Novak Nedić je stajao iza te grupe. Tada to nije bila Belivukova grupa, bila je navijačka grupa“, rekao je Vuletić.

Bivši potpredsednik Partizana rekao je i da je Nedić bio deo struje u klubu protiv koje se borio.

„To je bio jedan obračun između dve struje u Partizanu. Jednu je predvodio Nedić i druga koju je predvodila sadašnja uprava. Tu je bilo pitanje strukture i strategije kako će se voditi Partizan, da li će se voditi institucionalno ili stihijski. Ja sam stajao na stanovištu, da je jako važno da institucija Partizana opstane, da navijači imaju svoju ulogu koja je bitna, ali da ne mogu imati onu ulogu koju je tada predvideo Novak Nedić“, rekao je Vuletić.

Vuletić je na konstataciju da je većina navijača kada su uhapšeni prijavljivali da su u nekom radnom odnosu i da su primali plate od strane kluba, tvrdi da to za vreme njegovog mandata nije bilo tako.

„Ne plašim se Belivuka, njega se plaše ljudi koji imaju nešto sa njim. Ja sam građanin ove zemlje. Da li smatrate da šest miliona građana sad treba da se plaši Belivuka. Od kad sam ja u Partizanu niko od navijača nije imao platu, niti službeno vozilo“, rekao je Vuletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare