Foto: EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Nova uprava fudbalskog kluba Njukasl donela je prvu odluku od dolaska na Sent Džejms Park.

„Svrake“ su u prethodnih sedam kola tri puta remizirale, četiri puta poražene, a ta osvojena tri boda na sedam mečeva upalila su crvenu lampicu u klubu iz grada na Tajnu.

Iz tog razloga, uprava kluba nije čekala previše kako bi napravila prvi korak ka promeni stanja. Naime, manje zbog lošeg početka, znatno više zbog toga što su apetiti kluba neuporedivo porasli, Njukasl je, kako prenose britanski mediji, već doneo odluku da Stiva Brusa smeni sa mesta šefa stručnog štaba, čega je i on sam svestan.

PROČITAJTE JOŠ...

„Želim da nastavim, želim da pokažem novim vlasnicima šta mogu, ali morate da budete realni. Oni će verovatno želeti nekog novog, da im pomogne na samom početku. Svaki novi vlasnik želi novog trenera, dovoljno dugo sam u poslu da razumem to“, rekao je Brus u izjavi datoj Telegrafu.

Šefu struke Njukasla nedostaje još jedan meč kako bi došao do brojke od 1.000 utakmica na klupi u profesionalnoj karijeri, a s obzirom na to da će Njukasl narednu utakmicu odigrati tek 17. oktobra protiv Totenhema, velike su šanse da i posle duela dva tima koji nose nadimke po pticama ostane na 999. Tačnije, šanse se mere procentima jer čelnici Njukasla navodno žele da dovedu novog trenera koji će moći da u narednim nedeljama vidi koje igrače namerava da zadrži kako bi tokom zimskog prelaznog roka u klub stigla pojačanja koja bi prvo donela opstanak, a potom i udarila temelje tima kadrog za iskorak, pa je preostala samo zvanična potvrda informacije da je Brus, koji bi trebalo na ime odštete dobije osam miliona funti, bivši.

Kada je objavljena prvobitna informacija, koju je od tog momenta potvrdio i Sandej Miror, jedna od glavnih tema jeste – ko bi mogao da nasledi Brusa?

Prvo ime koje je „iskočilo“ bio je Antonio Konte. Nekadašnji šef struke Juventusa, Intera i reprezentacije Italije slobodan je otkako je napustio „neroazure“ po osvojenoj tituli u Seriji A. Iz Milana je otišao zbog finansijske nesigurnosti, toga u Njukaslu sigurno neće biti.

Velike šanse engleski mediji daju i Robertu Martinezu, aktuelnom selektoru Belgije, koji je ranije radio u Evertonu, a među kandidatima su, navodno, Stiven Džerard iz Glazgov Rendžersa, trener Lestera Brendan Rodžers, bivši trener Bornmuta Edi Hov, legenda Čelsija Frenk Lampard, mada su trenutno dva imena, navodno, izvesnija od ostalih. Prvo je Paulo Fonseka, bivši šef struke Šahtjora i Rome, koji je bio nadomak klupe Totenhema, ali je ipak odluka otišla u pravcu Nuna Espirita Santa, dok je druga opcija Grejem Poter, šef stručnog štaba Brajtona.

Ovo će ujedno biti tek prvi korak ka kreiranju tima koji bi u narednim godinama trebalo da uđe u trku ne samo za šampionsku titulu u Engleskoj, već i ozbiljnije uspehe u Evropi.

Bonus video: Katastrofalna greška sudije i VAR-a kojom je Srbija žestoko oštećena

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar