Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

Rezultati Moskovske Lokomotive više nisu iznenađenje u Ligi šampiona. Četa Marka Nikolića nakon boda osvojenog na premijeri protiv Salcburga (2:2), pružila je odličnu partiju protiv Bajerna uprkos porazu (2:1), a kontinuitet je održala otkinuvši bod Atletiko Madridu (1:1)

Nemilost žreba da Moskovljane smesti u društvo aktuelnog šampiona Evrope, Simeoneove čete i austrijske legije stranaca, nije obeshrabrila Marka Nikolića i njegove izabranike koji su od prvog kola pokazali da će skupo prodati kožu i dati sve od sebe da ne budu samo jedan od sparing partnera u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Takav pristup bio je jasan već posle premijere u Salcburgu, a da nije slučajnost potvrdio je susret sa bavarskom mašinerijom. Iako je Lokomotiva bila ravnopravan rival timu koji je u prethodnoj sezoni gazio i znatno zvučnije klubove, nagrada u vidu bodova je izostala. Ipak, fudbalska pravda namirena je več u sledećem kolu, protiv Atletika, remijem (1:1) koji je sa bele tačke potpisao Mirančuk.

„Iza nas je veoma težak meč. Čestitam igračima na borbenosti. Stvorili smo pregršt šasi protiv Bajerna, igrali dobro, ali ostali bez bodova. Danas nismo izgledali tako dobro, ali smo osvojili bod, što može biti veoma dragoceno u nastavku takmičenja. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima na izvanrednoj podršci“, rekao je Marko Nikolić posle susreta sa Atletiko Madridom.

Za razliku od Hansija Flika, Čolo Simeone iz prestonice Rusije nije uspeo da odnese ceo plen.

„Bila je ovo potpuno drugačija utakmica. Atletiko je stigao veoma motivisan, sa jasnom namerom da uzme tri boda. To se osećalo. Protivnik ima odličan napad i vezni red. Bilo nam je teško, ali glavno je da smo uspeli da se izborimo. Ovo je prvi put u pet mečeva da Lokomotiva nije izgubila od Atletika i zato sam posebno zadovoljan“.

Zanimljivo, Nikolić je prvu izmenu napravio tek u 89. minutu, što i nije iznenađujući podatak s obzirom na ograničen igrački kadar usled gustog rasporeda i čak sedam utakmica u poslednjih mesec dana.

„Imamo veoma težak raspoered, a mnogi igrači se bore sa povredama. Smatrao sam da nije vredelo da menjam nekog od igrača ranije“.

Bod na internacionalnoj pozornici motiv je pred izazove koji Moskovljane očekuju u domaćem šampionatu, a prvi od njih je gradski derbi protiv Dinama zakazan za nedelju od 17 časova.

„Definitivno će nam biti dodatni podstrek. Rusko prvenstvo je za mene veoma važno. Raspored je gust, ovo se nikad ranije nije dogodilo, ali o tome ne treba previše trošiti reči. U nedelju treba da izađemo na teren sa istim emocijama kao u Ligi šampiona. Imali smo niz sjajnih rezultata, približili se vrhu… Bilo je discipline i želje, a to je recept za uspeh“, istakao je Nikolić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram