Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Fudbaleri Partizana otišli su na pripreme u Sloveniju sa novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

Šef stručnog štaba crno-belih kaže da je pratio utakmice svog kluba u prethodnom periodu i objasnio da je došao neposredno pred start priprema, pa je sve moralo brzo da bude organizovano.

PROČITAJTE JOŠ:

Pripreme će biti nešto kraće nego obično, ali je jasno naveo dva cilja koja je postavio pred ekipu i otkrio da će uskoro probati da reši pitanje za dva pojačanja.

„Dve stvari koje se moraju jesu da budemo konkurentni za titulu i da igramo Evropu. Sve što se desi ispod toga je neuspeh. Ne treba tražiti ni alibi ni vreme. Svi znamo da je treneru potrebno dva prelazna roka da bi napravio ekipu koju želi, ali nema alibija. Moramo da igramo Evropu kako znamo i umemo“, jasan je Stanojević pred novinarima na početku priprema.

Partizanu će na evropskom putu stajati Dinamo Kijev koji mu nije odgovarao nekih prethodnih godina.

„Dinamo Kijev ima sedmoricu reprezentativaca. Ali, iskreno, ako možemo da biramo šta je bolje za nas od te dve ekipe, onda bolje Dinamo nego Fenerbahče. Nije mi žao što ne igramo protiv Murinja. Znam Fener dobro, radio sam u Turskoj, mnogo je teško tamo igrati i pobediti“, kaže Stanojević.

Objasnio je i da će jasniju sliku o timu, odlascima i dolascima imati tek nakon Slovenije i Rusije.

„Imamo dosta igrača, dosta je i nas iz stručnog štaba. Moramo malo da se fokusirmao i na mlađe fudbalere, da vidimo sve. Ima i momaka iz omladinske škole koji nisu pošli na pripreme. Tako da ćemo se baviti time u narednom periodu“, kaže Stanojević koji će tražiti čvrstinu u odbrani.

Očekuje se da se Partizanu priključe Nihad Mujakić i Kervin Arijaga.

„Imamo još neke želje, pregovaramo i dalje. Mislim da imamo deficit u odbrani, treba nam malo čvrstine i tako smo i gledali. To nam je urgentno. Očekujem da ta dva igrača dođu u naredna dva, tri dana“, kazao je šef struke kluba iz Humske i poručuje da će se Partizan fokusirati na mlađe igrače. Zato će i oni proći pripreme sa prvim timom, pa će se isfiltrirati kvalitet.

„U Rusiju će otići 23, 24 igrača maksimalno, a posle toga se skraćuje spisak na one na koje računamo za sezonu“, tvrdi Stanojević.

„Neko će na pozajmicu, neko će raditi sa omladincima, neko će možda raskinuti ugovor. Imaćemo plan za svakoga. Naravno, pratio sam Partizan i prošle sezone, ali navijački, nisam razmišljao da ću se vratiti. Drugačije je, opet, kada radite sa igračima, kada im date zahteve. Vidite tada kako ko reaguje. I može da se desi da igrač koji vam se svideo preko TV ekrana ne može da ispuni vaše zadatke ili obrnuto. Za to i služe pripreme“, istakao je trener crno-belih.

BONUS VIDEO: Fudbal EURO 2024 – reprezentacija Srbije trening posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar